Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 17 → 2025

Expoziția „Interferențe în natura urbană”, în spațiul Galeriei Aparte a UNAGE Iași

Primit pentru publicare: 1 Nov. 2021
Autor: Cosmina Marcela OLTEAN
Foto: Galeria Aparte

Editor: Ion ISTRATE
© Cosmina Marcela Oltean, ©Galeria Aparte, © Revista Luceafărul (www.luceafarul.net)


„Interferențe în natura urbană” este o expoziție încheiată recent care a prezintat o selecție de lucrări realizate de studenți și absolvenți ai Facultății de Arte Vizuale și Design, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, în spațiul galeriei Aparte a UNAGE Iași, fiind un proiect ce a făcut parte dintr-o serie de evenimente expoziționale, editoriale și discursive realizate în cadrul proiectului „Baza Extinsă de Activități și Practici în Arte – Baza Aparte Extinsă”, finanțat prin intermediul grantului CNFIS-FDI-2021-0093.

Artiștii participanți au fost Andrei Cosmin Alexii, Doina Axinte, Oana Bejinari, Mihaela Ceban, Iulia Constantin, Răzvan Ciprian Cozma, Andrei Dilă, Eveline Enescu, Maria Filip, Ionela Gherman, Simona Elena Herciu, Smaranda Meiri (Virna), Rareș Plutașu, Gabriel Popa, Mihai Aureliu Savin, Mădălin Teletin, alături de proiecte colective ale studenților specializărilor Conservare-Restaurare și Arte Textile – Design Textil. Proiectul expozițional a fost curatoriat de conf.univ.Dr. Cătălin Gheorghe.

“Urbanitatea pe care o trăim împreună e, de cele mai multe ori, alterată de potențialitatea revendicărilor naturii sau ale imaginației noastre. Prospectarea analitică, proiecția fantasticului, trăirea spiritualității sunt resimțite ca interferențe ale modurilor de conlocuire. Imprevizibilitatea e surprinsă în explorări contingente ale spațului urban și ale intimității declanşate de experiențe ale urbanității, intervenții in situ, forme ale sculpturalității, expresii intercalate ale picturalității, investigații ale fotograficului și imersiuni ale performativității. Lumea umană intră în interferență cu lumea vegetală și cea animală, dar și cu noi lumi posibile. Spațiul public este invadat de expresii ale imaginării relaționării omului cu mediul înconjurător și mediul propriilor intimități. Raționalitatea, afectivitatea și spiritualitatea participă la recrearea spațiilor relaționale în care situarea se desprinde de aspirație. Natura urbană și-a depășit statutul de natură creată și e din ce în ce mai acceptată ca natură trăită a imprevizibilității multitudinilor de alte interferențe”, aflăm de la curator.

Proiectul a fost coordonat de Bogdan Gavrilean, Lavinia German, Cătălin Gheorghe, Oana Nicuță Nae, Daniel Sofron, Cătălin Soreanu, Mihai Vereștiuc, iar suportul tehnic asigurat de  Vlad Onescu și Nicu Oniciuc.



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2025 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania