Autor, Steliana Băltuță
Un gând şi un punct de vedere, la doi ani de apariţie neîntreruptă a Revistei ,,Luceafărul” sub tiparul Editurii Agata-Botoşani.
La acest moment aniversar, au fost multe aprecieri referitoare la calitatea revistei, dar şi opinii diferite venite din afară în sensul că revista ar trebui să fie doar cu profil literar.
Întorcând gândurile către Mihai Eminescu, ,,Luceafărul” poeziei româneşti, să nu uităm că astăzi când ştim din manuscrisele sale că la baza marii sale creaţii literare au fost studii profunde filosofice, de astronomie, de istorie, de religie şi chiar de politică înţelegem deschiderea sa către diferite domenii.
A făcut observaţii etnografice, folclorice dacă ne amintim de lumea copilăriei sale la Ipoteşti care i-a dat seva izvorului mereu proaspăt şi viu, pentru care s-a întors pe jos părăsind cursurile şcolii de la Cernăuţi.
A abordat şi alte diverse domenii pe care le-a cunoscut: domeniul juridic în calitate de copist la Tribunalul din Botoşani; arta teatrală în calitate de sufleor; domeniul publicistic în calitate de gazetar; domeniul şcolar în calitate de revizor, de bibliotecar în calitate de cititor şi iubitor de carte.
De aceea Eminescu este UNIVERSAL!
De aceea Revista ,, Luceafărul” este unică prin felul selectiv, calitativ de abordare a mai multor domenii de studiu, pentru a crea Universul Eminescian complet şi complex.
Şi cum nimic pe lume nu apare fără sens, atunci, acesta este sensul apariţiei Revistei pe care o aniversăm, pe care poate, însuşi Mihai Eminescu ar fi dorit-o aşa.
Acum, fiind la aniversare, putem spune La mulţi ani Revistei Luceafărul!
Mulţumim membrilor fondatori, mulţumim Redactorului şef Georgică Manole, mulţumim Colegiului de redacţie—secretar Ana Maria Maluş; administrator site Doru Ştefănescu şi în special Directorului Ion Istrate, pentru că ,,Luceafărul” există.
Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania