Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

PIATRA NESTEMATĂ LA LOCUL POTRIVIT

PIATRA NESTEMATĂ LA LOCUL POTRIVIT
autor, Ion Istrate

Fondarea revistei de cultură ,,Luceafărul” se constituie ca o izbândă a colectivului Editurii Agata în demersul său pentru promovarea culturii și spiritului creator din plaiul eminescian. Iniţiativa proprie și tenacitatea acțiunii pentru promovarea aceastei idei a găsit, până la urmă, sprijin la adevărații oamenii din spațiului cultural, care se regăsesc printre fondatorii și colaboratorii revistei.

Apariţia, în ianuarie 2009, în ediţie online și formă tipărită a publicaţiei dedicată lui Mihai Eminescu a fost un succes şi o deschidere novatoare, un exemplu, care va fi urmat de apariţia și altor reviste.

Revista Luceafărul completează generos arcul împlinirilor culturale şi spirituale ale botoșănenilor, aşezându-se ca o piatră nestemată la locul cuvenit, ca o izbândă plăcută și aşteptată.

Revista a croit un alt drum redirecționând și coagulând multe și diverse tendințe ale actului de cultură. Este o altă concepție editorial – publicistică, cu un alt caracter, nu una limitativă, exclusivistă, ,,de gașcă”.

Un eveniment neașteptat, moartea poetului Mihai Munteanu, plecat umilit în lumea cealaltă, a fost un moment nefast pentru noi. Cu ilustrul OM și POET ne-am stabilit cum să ne definim calea și cum să strălucim spre ”noua direcție” în cultura și literatura ținuturilor lui Eminescu. Din acele momente, ale întâlnirilor cu poetul, în activitatea revistei, dăinuiește starea de graţie spirituală, mereu împrospătată de noi înfăptuiri cu o respectabilă tentă intelectuală. Îi vom respecta dorința!

Faptul că, deși, ne confruntăm cu o stare potrivnică – inoportunitățile vieții cotidiene, multiple sarcini şi probleme ale procesului de editare și publicare -, reuşim, totuşi, să fim consecvenți idealului nostru, încununând și remarcând, astfel, fapte din domeniul culturii, din viaţa şi opera unor personalităţi, care au înfăptuit ceva în plan local şi naţional, este pilduitor şi de admirat.

Munca și gestul colectivului de redacție, solidaritatea și seriozitatea colaboratorilor revistei mă angajează profund, mă înavuțește spiritual și-mi statornicește obligația de a continua susținerea acestui fapt cultural de excepție. Vă mulţumesc şi vă rămân sincer recunoscător!Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania