Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 15 → 2023

Pro EMINESCU. Lucia OLARU-NENATI, în IAȘUL cultural – Primăvara cărților: ,,Eminescu, de la muzica poeziei la poezia muzicii” și ,,Cântecele lui Eminescu”

Primit pentru publicare: 09 mart. 2015
Autor: Ion ISTRATE
Publicat: 09 mart.2015

Pro EMINESCU

Lucia OLARU-NENATI, în IAȘUL cultural – la Primăvara cărților

Eminescu, de la muzica poeziei la poezia muzicii –  carte
Cântecele lui Eminescu – CD

Targ carte LIBREX Iasi [1024x768]

La Târgul de carte, artă și muzică din cadrul Primăverii cărților la Iași, vor fi prezentate cartea Eminescu, de la muzica poeziei la poezia muzicii, ediția a  III-a revizuită și adăugită, Editura Agata și a CD-ului însoțitor Cântecele lui Eminescu , textul conex și prezentarea grafică la Ed. Agata, ambele semnate de Dr. Lucia Olaru Nenati.

Evenimetul este organizat de Asociația Universul Prieteniei Iași, la Palas Moll Iași – AGORA EX LIBRIS, zona I de evenimente, joi – 12 martie 2015, ora 12,00.

Avem acum ocazia de a ne reîntâlni cu muzicalitatea creației eminesciene și […] a susţine că Eminescu a fost un necunoscut muzician profesionist, nu numai un genial poet şi scriitor, precum şi un eminent ziarist şi un pasionat folclorist, care a dispus de cultură de specialitate şi mai ales un interpret autentic al artei populare. Pornind de la „poezia muzicii” din sufletul lui Eminescu, vom regăsi mai uşor, „muzica poeziei” sale, cu lirismul cîntecului de dor şi dramatismul baladei, cu ritmul jocului popular şi culoarea instrumentului tradiţional./ Lucia Olaru Nenati a simţit în moştenirea eminesciană farmecul sonor al lumii în care a trăit – fascinat – genialul poet. (Prof. univ. dr. Viorel COSMA) http://www.jurnalulliterar.ro/articole/Analiza-literara/Pledoarie-pentru-muzicalitatea-lui-Eminescu/145/8

Lucia OLARU NENATI
Poetă, prozatoare, ziaristă, publicistă, istoric literar, traducătoare. A absolvit gimnaziul şi Liceul Teoretic în oraşul natal (1963-1967), Facultatea de Filologie, secţia română-latină-engleză, Universitatea „AL.I. Cuza” Iaşi (1967-1972), Universitatea de Stat „Chico”, California, S.U.A. – Centrul de Studii Internaţionale, program 1995; doctor în ştiinţe umaniste – filologie, Universitatea „Al.I. Cuza” Iaşi, cu teza Reviste literare, focare de cultură şi conştiinţă naţională în nordul ţării întregite (1919-1930), 2002.
A funcţionat ca muzeograf la Muzeul „Mihai Eminescu” – Ipoteşti, Botoşani (1972-1977), secretar literar şi director la Teatrul de Păpuşi „Vasilache” (1977-1986), director la Teatrul „Mihai Eminescu”din Botoşani (1986-1990), publicist comentator la Gazeta de Botoşani (1990-1995) şi director al acestei publicaţii (1995-1997), lector la cursurile de jurnalism – limbi străine Fiman-Phaem – Botoşani, lector la Colegiul Universitar de Stat Botoşani (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”), redactor-şef la revista literară Junimea Moldovei de Nord. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România (1990), membră a Societăţii Scriitorilor Bucovineni, a Uniunii Ziariştilor Profesionişti şi membru fondator al Filialei Botoşani a Cenaclului Uniunii Scriitorilor din România, preşedintă a filialei botoşănene a Societăţii pentru Cultura şi Literatura Română în Bucovina; Carte Internaţională de ziarist. (Silvia LAZAROVICI: Scriitori și publiciști botoșăneni. Dicționar biobibliografic, Ed. Agata – 2013). http://www.luceafarul.net/scriitori-si-publicisti-botosaneni-lucia-olaru-nenatiAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

1 comentariu la acestă însemnare

  1. D.M. Gaftoneanu spune:

    …SINCERE APRECIERI!

Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania