În zilele noastre volumul de informație foarte mare, provocările externe (pandemie, război) sunt numeroase, și de aceea platformele e-learning sunt folosite în sistemul de învățământ, deoarece permit o utilizare mai eficientă a resurselor de timp, materiale și umane.
Învățarea la distanță este o învățare altfel, fiind diferențiată de învățarea față în față-învățarea tradițională, nu doar prin mediul educațional și terminologia, dar și prin procesul instructiv-educativ. Această formă de educație a primit diferite nume, cu ar fi: învățământ la distanță, educație on-line, educație digitală, e-learning (Banciu, Ardelean, Ivascu, Fodorean, 2020).
„Prin elearning (sau e-learning), în sens larg, se înțelege totalitatea situațiilor educaționale în care se utilizează semnificativ mijloacele tehnologiei informației și comunicării. În sens restrâns, elearning reprezinta un tip de educație la distanță, ca experiență planificată de predare-învțare organizată de o instituție ce furnizează materiale într-o ordine secvențială și logică pentru a fi asimilate de studenți în manieră proprie. Medierea se realizează prin noile tehnologii ale informației și comunicării – în special prin Internet. Internetul constituie atât mediul de distribuție al materialelor, cât și canalul de comunicare între actorii implicați.” (Istrate, 2000, pg. 13)
Articol complet la : https://edict.ro/resurse-online-si-elearning/