Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Resurse online și elearning

În zilele noastre volumul de informație foarte mare, provocările externe (pandemie, război) sunt numeroase, și de aceea platformele e-learning sunt folosite în sistemul de învățământ, deoarece permit o utilizare mai eficientă a resurselor de timp, materiale și umane.

Învățarea la distanță este o învățare altfel, fiind diferențiată de învățarea față în față-învățarea tradițională, nu doar prin mediul educațional și terminologia, dar și prin procesul instructiv-educativ. Această formă de educație a primit diferite nume, cu ar fi: învățământ la distanță, educație on-line, educație digitală, e-learning (Banciu, Ardelean, Ivascu, Fodorean, 2020).

„Prin elearning (sau e-learning), în sens larg, se înțelege totalitatea situațiilor educaționale în care se utilizează semnificativ mijloacele tehnologiei informației și comunicării. În sens restrâns, elearning reprezinta un tip de educație la distanță, ca experiență planificată de predare-învțare organizată de o instituție ce furnizează materiale într-o ordine secvențială și logică pentru a fi asimilate de studenți în manieră proprie. Medierea se realizează prin noile tehnologii ale informației și comunicării – în special prin Internet. Internetul constituie atât mediul de distribuție al materialelor, cât și canalul de comunicare între actorii implicați.” (Istrate, 2000, pg. 13)

Articol complet la : https://edict.ro/resurse-online-si-elearning/Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania