Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 17 → 2025

Universitatea din București, Facultatea de Istorie: prima Conferința Internațională „Otoman Archaeology in Romania”

Primit pentru publicare: 18 oct. 2017
Autor: Conf. Univ. Dr. Olimpius ISTRATE, redactor șef adj. al Rev. Luceafărul
Publicat cu scopul de informare culturală: 19 oct. 2017

Prima Conferința Internațională „Otoman Archaeology in Romania”

Centrul de Studii Turce al Facultății de Istorie din cadrul Universității din București organizează,  în parteneriat cu Agenția de Cooperare și Colaborare Turcă (TIKA) și Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” București (TIKA)”, vineri și sâmbătă,  20 – 21 oct. 2017, prima Conferință Internațională „Otoman Archaeology in Romania”, la care vor participa specialiști  români și turci.
Cu acest prilej,  vor fi susținute  20 de prezentări ,,despre cele mai importante proiecte de cercetare din România în arheologia otomană din fostele teritorii ale imperiului (Timișoara, Oradea, Dobrogea), despre colaborarea turco-maghiară în cazul „mormântului pierdut” al lui Suleyman Kanuni,(…)”. Evenimentul se va încheia cu o masă rotundă cu tema „Patrimoniul otoman din România – între uitare și cercetare”.

De remarcat, în cadrul sesiunii de deschidere a Conferinței – 20 octormbire a.c., între orele 10:00 – 11:00, după prezentarea alocuțiunilor de ,,bun venit”, va fi inaugurat noul sediul al Centrului de Studii Turce, înființat în 1985 de către regretatul turcolog prof. univ. dr. Mihai Maxim, originar din Vorniceni – Botoșani. ,,Centrul de Studii Turce (CST) este unul dintre centrele de tradiţie din spaţiul academic românesc, care a intrat recent în al treilea deceniu de viaţă la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, renovat și dotat cu sprijinul Agenției de Cooperare și Colaborare Turcă-TIKA în anul 2016. CST organizează evenimente ştiinţifice dedicate istoriei, culturii şi civilizaţiei otomane şi turce. În plus, deţine o bibliotecă proprie de specialitate şi găzduieşte cursuri şi seminarii pentru studenţi la nivel de licenţă, masterat şi doctorat.”

Programul sesiunii de deschidere:
10.00 – 11.00 OPENING SESSION – N. IORGA AMPHITHEATRE, 1
ST FLOOR
 Welcome speeches
 Opening remarks / Silvana Rachieru, Ottoman Archeology in
Romania from the Perspective of a Recent Research Field: a
Short Overview
Inauguration of the Center for Turkish Studies
 Opening of the exhibition Cartography of the Missing Medieval
Fortresses from Dobroudja – Pro Noviodunum Association,
Isaccea

Detalii privind acest eveniment la adresa: http://infoub.unibuc.ro/2017/10/arheologia-otomana-in-romania-dezbatuta-de-specialisti-romani-si-turci-la-facultatea-de-istorie-a-universitatii-din-bucuresti/?utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=Studenti%2FProfesori+17.10.2017+%2836%29

Sursa primară: ,,Arheologia otomană în România, dezbătută de specialiști români și turci la Facultatea de Istorie a Universității din București” publicat de infoub.unibuc.ro:  http://infoub.unibuc.ro/2017/10/arheologia-otomana-in-romania-dezbatuta-de-specialisti-romani-si-turci-la-facultatea-de-istorie-a-universitatii-din-bucuresti/?utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=Studenti%2FProfesori+17.10.2017+%2836%29

 



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2025 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania