Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  1 Octombrie – Ziua Internaţională a muzicii

  Prin tradiţie, 1 octombrie este ziua internaţională a muzicii. Această zi constituie un prilej şi, în acelaşi timp, un minunat pretext de a ne reîntâlni cu marea muzică, valori perene ale spiritualităţii universale, tălmăcite la cele mai înalte cote valorice.

  De la Bach la Şostakovici, de la Alexandru Flechtenmacher la Doina Rotaru, istoria muzicii este plină de opus-uri frumoase şi valoroase, purtând girul inconfundabil al epocii în care au fost zămislite.

  Dacă vom asculta Simfonia a IX-a în Re m. op. 125 de Beethoven, Concertul Nr. 27 în Si b M. Kw 595 pentru pian şi orchestră de Mozart, Polonezele şi Concertele pentru pian şi orchestră de Chopin, inimile noastre se vor umple de o neţărmurită bucurie.

  Ce înseamnă contactul cu marea muzică? Ei bine, înseamnă în primul rând respect faţă de venerabila ei vârstă de peste 40.000 de ani, iar, în al doilea rând, respect faţă de acei corifei care s-au străduit, se stăruie şi, desigur, se vor stărui şi de-acum înainte să lase moştenire posterităţii adevărate opus-uri valoroase, adevărate permanenţe peste veacuri.

  Ţinând cont de considerentele de mai sus, să ascultăm cu şi mai multă smerenie muzica – această regină a artelor, care va oferi tuturor generaţiilor de iubitori de frumos clipe plăcute în viaţă.

  Revista Luceafărul.net, Anul 1, Numărul 10, 11 octombrie 2009  Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Lasă un comentariu

  Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5