Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Vis de Artist a sărbătorit Ziua Muzicii împreună cu melomanii botoşăneni

Vis de Artist a sărbătorit Ziua Muzicii împreună cu melomanii botoşăneni

Asociația culturală ”Vis de Artist” a sărbătorit, ca în fiecare an din 2007, Ziua Internațională a Muzicii. În 2010, manifestarea inclusă în programul ”Întâlnirea de astăzi” a fost realizată in colaborare cu Radio Romania Muzical (RRM) si s-a intitulat ”Invitație în universul muzicii clasice”. Parteneriatul s-a realizat tocmai pentru a promova acest gen de muzică, pornind de la proiectul ”Ascultă cinci minute de muzică clasică”, inițiat și dezvoltat de Cristina Comandașu, redactorul șef adjunct al postului. ”Pentru noi contează fiecare gest mărunt, pentru că viața însăși este compusă din gesturi mărunte și decizii care nu par importante, dar care apoi se va dovedi că au schimbat totul”, a precizat reprezentanta RRM.
Manifestarea aflată la a XVIII-a ediție s-a desfășurat în Sala Mare a Muzeului Județean care s-a dovedit a fi neîncăpătoare. Ariile, valsurile, polonezele sau barcarolele audiate au fost prezentate de elevii Georgiana Jașcanu, Diana Leonte, Larisa Vasilică și Măriuca Nicolau coordonați de prof. Cătălina Constantinovici, președinta ONG-ului, iar invitatul special al serii, Mirel Azamfirei, licențiat în muzică, a susținut un discurs despre și pro muzica clasică, academică. În același timp și la aceeași oră, în București, iubitorii muzicii clasice s-au reunit în Piața Universității pentru ”cinci minute de muzică clasică”.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.587 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5