Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Musica aeterna

Prin tradiție, întâi octombrie este ziua internațională a muzicii. Această zi constituie un prilej și, în același timp, un minunat pretext pentru a ne reîntâlni cu marea muzică, valori perene ale spiritualității universale, tălmăcite la cele mai înalte cote valorice.
De la Bach la Șostakovici, de la Alexandru Flechtenmacher la Doina Rotaru, istoria muzicii este plină de lucrări muzicale frumoase și valoroase, purtând girul inconfundabil al epocii în care au fost zămislite.
Dacă vom asculta Simfonia a IX-a în re minor op. 125 de Beethoven, Concertul nr. 27 în Si b Major pentru pian și orchestră de Mozart, mazurcile, polonezele și concertele pentru pian și orchestră de Chopin, inimile noastre se vor umple de o nețărmurită bucurie. Ce înseamnă contactul cu marea muzică? Ei bine, înseamnă în primul rând respect față de venerabila ei vârstă de peste 40.000 de ani și, în al doilea rând, respect față de acei corifei ai ei care s-au străduit, se străduiesc și, desigur, se vor strădui și de-acum înainte să lase moștenire posterității opus-uri valoroase, adevărate permanențe peste veacuri.
Ținând cont de considerentele de mai sus, să ascultăm cu și mai multă smerenie muzica – această regină a artelor, care va oferi tuturor generațiilor de iubitori de frumos, clipe plăcute în viață.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.587 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5