Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

La cenaclul „Radu Stanca„: Medalionul literar “Scriitori clujeni de lângă noi: Irina Petraș, critic și istoric literar “

Primit pentru publicare: 11 oct. 2017
Autor: Al. Florin ȚENE
Publicat: 11 oct. 2017
Editor: Ion ISTRATE

 

 

La cenaclul „Radu Stanca„

Medalionul literar “Scriitori clujeni de lângă noi: Irina Petraș, critic și istoric literar “

 

Ședința Cenaclului literar”Radu Stanca “, din data de 11 octombrie a.c., din cadul Centrului multifunctional de servicii integrate pentru vârstnici nr.2, din Cluj-Napoca (Coordonator Ligia Bocșe) patronat de Liga Scriitorilor și condus de scriitorul Al.Florin Țene s-a deschis, în prezența unui numeros public, cu medalionul literar”Scriitori clujeni de lângă noi:Irina Petraș, critic și istoric literar. “

Președintele cenaclului a motivat reluarea acestei rubrici în cadru cenaclului, după aproximativ șase ani, motivând că mulți membri nu cunosc scriitorii orașului nostru.  Acesta a prezentat viața și opera criticului și istoricului literar Irina Petraş, preşedinta Filialei clujene a Uniunii Scriitorilor. Au fost analizate o parte din zecile de cărți ale doamnei Irina Patraș, inclusiv activitatea de bun conducător a filialei USR, arătând că datorită acesteia Clujul are cele mai frumoase și instructive manifestări cultural –literare din țară.Datorită cărților publicate, Irina Patraș a primit numeroase premii, atât pentru cărțile de critică și istorie literară, dar și pentru traduceri.

Al.Florin Țene a subliniat hărnicia, și talentul Irinei Petraș, profesionalismul și personalitatea scriitoarei în lumea științifică. Familia acesteia formată din regretatul Petru Poantă, critic literar și fiica Laura Irina Poantă, medic,(grafician, traducătoare ) sunt personalități marcante în lumea culturii române având un  rol primordial în promovarea creației literare.

Pentru întreaga sa activitate Irina Petraș a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Cluj-Napoca, semn de prețuire și respect din partea comunității.

În continuare a fost lansat volumul de poezii “Ipostaze “ de Gheorghe Șoptirean.Despre carte a vorbit profesoara Antonia Bodea, Ligia Bocșe, Gh.Cebucă, Al.Groza, Emil Tătar, Maria Someșan, Titina Nica Țene, Gheorghe Șoptirean și prof.Vasile Sfârlea, care, în cadrul rubricii “Prin adevăr învingem o părere “ a vorbit despre semnificația zilei de 11 octombrie, când a fost eliberat Clujul, ocupat de armata germană și hortistă.

Ședința s-a încheiat cu realizarea a patru fotografii pe tema “Gusturile Dunării Pâinea ne unește- Danube-Networkers “, ce vor participa la un program European propus de orașul Ulmi din Germania.

Viitoarea ședință va avea loc miercuri, 8 noiembrie, ora 11, la Centrul din strada Decebal 21.

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.581 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2020 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5