Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

La cenaclul “Radu Stanca “. Medalionul literar: ”Scriitori clujeni de lângă noi-Mircea Popa “

Primit pentru publicare: 08 Nov. 2017
Autor: Al. Fl. ȚENE
Publicat: 08 Nov. 2017
Procesare și adaptare: Dorin RODU
Editor: Dorina RODU

 

 

La cenaclul “Radu Stanca “

Medalionul literar: ”Scriitori clujeni de lângă noi-Mircea Popa “

 

Ședința cenaclului literar”Radu Stanca “, condus de scriitorul Al.Florin Țene, din data de 8 noiembrie a.c.,patronat de Liga Scriitorilor Români, ce-și desfășoară activitatea în cadrul Centrului multifuncțional de servicii integrate pentru vârstnici nr.2, din Cluj-Napoca, (coordonator Ligia Bocșe), la avut invitat pe scriitorul Gavril Moisa, secretarul general al Ligii Scriitorilor și vicepreședintele Cenaclului Satiricom.

În cadrul medalionului literar”Scriitori clujeni de lângă noi-Mircea Popa “Gavril Moisa a vorbit despre viața și activitatea acestei personalități din municipiul nostru, care sa născut în satul Lazuri de Beiuș, cetățean de onoare al comunei natale. Autor a numeroase cărți de istorie literară și critică, Mircea Popa a primit numeroase premii, inclusiv decorat cu Medalia comemorativă 150 de ani de la nașterea lui M.Eminescu (2000), Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler , în (2004), cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Comandor (2004) „pentru abnegația și devotamentul puse în slujba învățământului românesc, pentru contribuția deosebită la dezvoltarea și promovarea cercetării științifice” din România și cu Crucea Transilvană a Arhiepiscopiei și Mitropoliei Clujului (19 februarie 2009). A fost desemnat Cetățean de onoare al comunei Lazuri de Beiuș (2004) și al municipiului Blaj (2005).Despre viața și activitatea lui Mircea Popa a vorbit elogios și Al.Florin Țene.

În continuare Al. Florin Țene a vorbit și prezentat cartea de poeme a lui Gavril Moisa”Prin roua iubirilor”, subliniind faptul că autorul este un talentat poet și un remarcabil epigramist.După care poetul a susținut un veritabil recital de poeme și epigrame, subliniat cu vii aplauze de cei prezenți.

Tot în cadrul ședinței doamna Maria Bârzu a citit un original reportaj despre insula Creta, iar Dan Dorin a recitat un ciclu de poezii.
În încheiere Vasile Sfârlea a vorbit despre Marea Unire de la 1 Decembrie.
Viitoarea ședință va avea loc miercuri, 13 decembrie, a.c.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.584 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5