Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Al. Florin ȚENE: La cenaclul „Radu Stanca „

Primit pentru publicare: 13 Dec. 2017
Autor: Al. Florin ȚENE
Publicat: 14 Dec. 2017
Editor: Ion ISTRATE

 

La cenaclul „Radu Stanca”

 

Medalionul literar „Scriitori clujeni de lângă noi- Oana Boc „
Ședința cenaclului literar “Radu Stanca “,din data de 13 decembrie a.c., patronat de Liga Scriitorilor, din cadruil Centrului multifuncțional de servicii integrate pentru vârstnici nr.2, s-a deschis, la propunerea președintelui cenaclului Al.Florin Țene, cu un minut de reculegere în memoria Regelui Mihai I al României. După care președintele cenaclului  a anunțat ordinea de zi a ședinței.
La început, Al.Florin Țene a înmânat premiile, constând în cărți, membrilor cenaclului care de-alungul anului au fost activi în cadrul ședințelor. În continuare acesta a prezentat cărțile semnate de Elena Buică și “Antologia poetică vâlceană“, întocmită de Puiu Răducan.
În continuare a urmat medalionului literar”Scriitori clujeni de lângă noi-Oana Boc “. A vorbit despre poezia acesteia, Ligia Bocșe, Antonia Bodea și Al.Florin Țene care a citit un grupaj de poeme din revista “România Literarăsemnate de Oana Boc.După care președintele cenaclului a vorbit despre istoricul Sfintei Sărbători de Crăciun.
Scriitorul Iulian Patca, președintele filialei clujene a Ligii Scriitorilor și-a prezentat volumul de versuri, recent apărut, “De dragul tău“. Despre volum a vorbit Al.Florin Țene, iar autorul a citit câteva poeme din carte, subliniate cu vi aplauze de cei prezenți.
În încheierea au citit din creațiile lor Gheorghe Șoptirean, Ana Cătană, iar Mariana Muntoi a susținut un impresionant recital din poezia Titinei Nica Țene.
Viitoarea ședință va avea loc miercuri, 10 ianuarie 2018.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.579 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2020 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5