Primit pentru publicare: 06 mart. 2017
JURNALIERUL PRESEI BOTOȘĂNENE
Autor: Ion ISTRATE
Publicat: 06 mart. 2017, ora 22:30
În finalul săptămânii trecute, am inițiat un virustat acțiunii virușilor, care de mai mult timp au ,,infectat serverul” revistei noastre Luceafărul (de Botoșani). O încercare caustică a unora, căreia îi voi pune capăt. În spatele revistei avem și o statistică a surselor de atac, o diagramă cu o dispersie în spațiu, cu valori cantitative și intensități ale intențiilor malițioase.
Cu virușii, cu de-alde cariați ai propriului orgoliu, te întâlnești și pe stradă și după cum, sfioși, o falsă atitudine, își pleacă sau își îndoaie grumazul, spun ce gânduri ascunse au. Aceștia sunt viruși și nu truditori stârniți de talentul congenital. Nu sunt din cei care să aibă un crez ancestral, adică ,,/[…] niciodată doar să fim/ Pentru-a fi doar ca să fim. Lumea mea e nemurită,/ Are capse la copită, e o capră rea de munte/ și un munte cu copite, și-o pădure de iubite. Lumea/ mea e în păduri, în copaci fără securi./ […].” (MARIN IFIRM, în ELEGIE, publicată în 4 mart.2017).
Așa, cum mai sus am spus, se întâmplă cu revistele din mediul online, unde mai lesne se răsfoiesc.
În online, vom avea și muzee, cât mai multe, deja există muzee virtuale cu enorm de mulți vizitatori.
Aceasta va fi și soarta Muzeul Comunismului din Botoșani. Vom avea un muzeu online al perioadei de ocupație sovietică, fiindcă inițiatorii și organizatorii acestei instituții de cultură nu se mai bucură de sprijinul autorităților locale.
Necazul din zădărnicia aplicării scopului propus de Constantin Iftime (scriitor botoșănean) îl aflăm din botosaneanul.ro, în articolul Secretar de stat, lăsat interzis de țeapa trasă de Primărie cu Muzeul Comunismului; apel către toți botoșănenii!
http://www.botosaneanul.ro/stiri/secretar-de-stat-lasat-interzis-de-teapa-trasa-de-primarie-cu-muzeul-comunismului-apel-catre-toti-botosanenii/ ,,Joi, 2 martie, la Ministerul Culturii, Constantin Iftime, coordonatorul proiectului Muzeul vieții cotidiene în comunism (MuViCC), de la Botoșani, a prezentat secretarului de stat Erwin Șimsenshon, proiectele MuViCC aflate în lucru în 2017, se arată într-un comunicat trimis de Asociația CulturEst. […]”/ ”Reamintim faptul că de trei ani Asociația CulturEst a cerut Primăriei Botoșani să aplice hotărârea de Consiliu Local, din octombrie 2013, și a protocolului semnat atunci, prin care Primăria Botoșani se obliga să sprijine financiar începerea construirii MuViCC în Hala CET. Între timp, Asociația CulturEst cu mijloace proprii a proiectat forma muzeului, șase expoziții permanente și a început construirea, în 2015, a muzeului virtual MuViCC, care conține filmul 3d al traseului expozițiilor și câteva baze de date istorice, alcătuite de istorici de la Facultatea de Istorie București” (Constantin Iftime).
,,Deocamdată rămânem cu un muzeu online[…]” este concluzia online-ului botoșaneanul.ro.
P.S.
Probabil, în următoarele zile voi face o corecție: JURNALIERUL VIEȚII BOTOȘĂNENE în loc de JURNALIERUL PRESEI BOTOȘĂNENE
Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania