Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Un mărțișor pentru cititorii Revistei Luceafărul. JURNALIERUL PRESEI BOTOȘĂNENE

Primit pentru publicare: 01 mart. 2017
JURNALIERUL PRESEI BOTOȘĂNENE
Autor: Ion ISTRATE
Publicat: 01 mart. 2017, ora 9:00
Actualizat: 01 mart. 2017, ora 23:00

 

 

Un mărțișor pentru cititorii Revistei Luceafărul

JURNALIERUL PRESEI BOTOȘĂNENE

 

La Mulți Ani, 1 MARTIE!

Începând de astăzi, la închiderea ediției, dacă împrejurările vor fi îngăduitoare, voi face o sinteză selectivă, nominalizând cele mai interesante titluri și sintagme din șapouri, a celor mai provocatoare articole și fapte de presă din media botoșăneană.
De  ce? … pentru că, fie vorba scrisă, la noi jurnaliștii nu se poticnesc. Poticneala se proliferează, și încă tare, și cum încă, cu repeziciune și concavic, foarte adânc, în rândul subiecților vizați în articole de presă, fie persoane cu responsabilități publice, fie instituții, organizații etc.
Fiind la început, fără resurse suficiente pe măsura multitudinilor forme de jurnalism, mă voi referi, doar, la presa din mediul virtual, inclusiv audio-vizualul botoșănean.
Veți găsi, deci, în edițiile online www.luceafarul.net, rubrica Jurnalierul presei botoșănene.
Sugestii, reclamații și propuneri le puteți trimite prin poșta electronică (redacțiarevistei[at]luceafarul.net și  ionvistrate[at]gmail.com) sau pe suport de hârtie depus în cutia poștală: ,,Agata/Luceafărul”, Botoșani, str. 1 Decembrie, 25, P/1, CP 710245.

*

Anul acesta nu prea s-a văzut mare foială a purtătorilor de mesaje, a simbolului primăverii – mărțișorul – sau sub alte diferite forme, de la ghiocei, viorele până la grandioasele buchete de lux. Căutând cauza, mi-am amintit că, ieri (28 febr.), am fost preveniți că ,,[…] polițiștii din Botoșani i-au luat la bani mărunți pe vânzătorii de flori![…]” ( http://stiri.botosani.ro/stiri/eveniment/cu-o-zi-inainte-de-1-martie-politistii-din-botosani-i-au-luat-la-bani-marunti-pe-vanzatorii-de-flori.html).

De Mărțișor Botoșaniul, calcat de poeți (http://www.botosaneanul.ro/stiri/de-martisor-botosaniul-calcat-de-doi-poeti/  E nevoie să remarcăm interesul jurnaliștilor de la  www.stiri.botoșani.ro și www.botosaneanul.ro pentru a avea grijă să fie publicată o știre de interes cultural, arătând că, de 1 Martie, botoșăneni mai știu și altceva a face pentru emanciparea spirituală: ,,Astăzi 1 martie 2017, ora 17.00, la sediul Reprezentanţei Botoşani a Filialei Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România, vor citi în şedinţa de cenaclu doi poeţi: Theodor Damian, din New York, şi Marcel Miron din Huşi. Ambii poeţi sunt preoţi.” http://stiri.botosani.ro/stiri/cultura/doi-poeti-citesc-in-cenaclul-uniunii-scriitorilor-din-romania-astazi-la-botosani.html

,,La mulţi ani inspirați, Alexandru D. Funduianu!”
,,La aniversare, îi urăm scriitorului Alexandru D. Funduianu bucurie întru creație, sănătate și inspirație, împliniri sufletești. La mulți ani!” Și, după ce face o prezentare a celui aniversat, Florentina Tonița își justifică gestul de bun simț și prețuire ,,[…] Pentru că, dincolo de matematică, de rigorile sistemului educaţional românesc şi de vitregiile cotidiene, Al.D.Funduianu ne înfăţişează poezia – a sa şi a altora – ca pe o „ştiinţă deşteptătoare” a minţii în aceeaşi notă în care, în Antichitate, grecii descriau muzica drept disciplină matematică. Dar, mai presus de toate, se distinge la poetul botoşănean un soi de generozitate (con)frăţească, pe care o cultivă fără emfază, aş spune chiar cu recunoştinţă. […].”   http://stiri.botosani.ro/stiri/cultura/la-multi-ani-inspirati-alexandru-d-funduianu.html

În Luceafărul.net Georgică Manole publică obișnuitul, deja, calendar cultural pentru luna martie, iar Mihai Horga, colaboratorul nostru fidel din Ținutul Romanului (Neamț), oferă un mărțișor ,,pentru un pupic”, un mărțișor e un ,,/ Vis de dor/ Bicolor/ Sclipitor!// Strămoșesc/ Românesc/ Te iubesc!”.

În rest, presa noastră de toate zilele ne înștiințează că botoșănencele au fost somate de către polițiști să tragă pe dreapta și că ”[…] Nu este pentru prima dată când polițiștii recurg la astfel de ‘’amenzi’’. ”[…].” ( http://www.somaxtv.com/soferite-amendate-cu-martisoare/) și că aceste amenzi iau forma unor ,,Mărţişoare rutiere oferite de poliţişti”. http://www.monitorulbt.ro/Stiri/Ultima%20ora/2017-03-01/LOCAL:+Martisoare+%22rutiere%22+oferite+de+politisti.html

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania