Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

    Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

    JURNALIERUL PRESEI BOTOȘĂNENE. ZIUA a 4-a DIN MARTIE 2017

    Primit pentru publicare: 04 mart. 2017
    JURNALIERUL PRESEI BOTOȘĂNENE
    Autor: Ion ISTRATE
    Publicat: 04 mart. 2017, ora 21:00
    Revizuit: 05 mart. 2017, ora 8:30

    ZIUA a 4-a DIN MARTIE 2017

    Bine că astăzi nu am avut parte de respingătoarele comunicate de presă ale ălor noștri. E o metodă nouă de a nu mai organiza conferințe de presă pentru a evita contactul cu lumea, cu socialul. Cu lumea cea care i-a ales și i-a trimis în Decizia pentru țară. O modă a comunicatelor de presă, un mod nou de bătaie de joc a epigonilor politici (,,simțiri reci… mici de zile, mari de patimi” (EMINESCU), o sfidare crasă la adresa celor care au mers la urna votului și, vrând nevrând, i-au trimis în cele două Camere, de hotel, ale Țării.
    Păcat că, la noi, la Botoșani, riposta cultă și, mai ales, a scriitorilor, nu e pe măsură. La noi se catrinează, se epigramează banalități neînțelese, nici măcar de cei ce le emit. Își aruncă șeapca unul în altul și atât. E semn de ruptură!  (Un gest de automulțumire, ploconire umilitoare, docilitate!) Ruptură de realitatea socială, de frământările și zbuciumul încrâncenat a celor mulți și nevoiași pentru a face față abuzurilor din partea celor cu puteri administrative și  a mișmașurilor corciturilor politice.
    Dar, vine, vine și ne ajută, mai din vale de noi, MARIN IFRIM. MARIN IFRIM trimite des și apăsat, gândurile și frământările Domniei sale, cele scrise, pentru a fi publicate în Luceafărul de Botoșani. Prin aceasta, MARIN IFRIM îndeamnă și ne artă cum trebuie să fie scriitorul și poetul botoșănean: mai activ în a exprima jalea și nemulțumirea față de realitatea vremurilor pe care le parcurgem cu ,,[…]/ pușcași cu drujbe-n spate, retezând/ ozon din toate. […]/.”, o realitate ,,[…]/ cu mult buhnet. […]/ Plină de păduri cu țipăt, […]//.” (MARIN IFRIM: Elegie; www.luceafărul.net – Botoșani, 4 mart. 2017).

         Abonare la articole via email

    Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

    Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

    Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
    Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
    Server virtual Romania

    Statistici T5