Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  Eveniment inedit dedicat presei botoşănene la Muzeul Judeţean

  Eveniment inedit dedicat presei botoşănene la Muzeul Judeţean
  Autor: BotosaniNews.ro, 26 iunie

  Marţi, 29 iunie, de la ora 11.00 la Muzeul Judeţean Botoşani, va avea loc un eveniment cultural deosebit dedicat presei botoşănene. Este vorba despre un simpozion şi o expoziţie organizate la Sala Polivalentă a Muzeului Judeţean sub titulatura „Personalităţi şi instituţii emblematice în istoria Botoşaniului – Scarlat Callimachi şi Ziarul Clopotul”.

  Scarlat Callimachi a fost un scriitor român şi gazetar în presa comunistă, colaborând la Facla, Chemarea, Clopotul şi altele.În 1933 el a fost închis pentru pamfletul Căderea Babilonului.

  În memoria sa de care se leagă începuturile presei botoşănene va avea loc evenimentul amintit la Muzeul Judeţean la care vor participa Dimitrie, Rodica şi Alexandru Callimachi din Bucureşti, directorul Teatrul Mihai Eminescu, gazetarul botoşănean, Traian Apetrei, ziaristul Dumitru Ignat, consilierul artistic Dumitru Lavric, Eufim Nazarov şi Nicolae Zamfirescu. Cu această ocazie vor fi lansate cărţile „La răscruce de vremuri” şi „Republica Tu-tu” aparţinând lui Scarlat Callimachi şi „Două veacuri de şcoală pe meleaguri eminesciene” scrisă de Sergiu Manolache.  Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Lasă un comentariu

  Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5