Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Eveniment inedit dedicat presei botoşănene la Muzeul Judeţean

Eveniment inedit dedicat presei botoşănene la Muzeul Judeţean
Autor: BotosaniNews.ro, 26 iunie

Marţi, 29 iunie, de la ora 11.00 la Muzeul Judeţean Botoşani, va avea loc un eveniment cultural deosebit dedicat presei botoşănene. Este vorba despre un simpozion şi o expoziţie organizate la Sala Polivalentă a Muzeului Judeţean sub titulatura „Personalităţi şi instituţii emblematice în istoria Botoşaniului – Scarlat Callimachi şi Ziarul Clopotul”.

Scarlat Callimachi a fost un scriitor român şi gazetar în presa comunistă, colaborând la Facla, Chemarea, Clopotul şi altele.În 1933 el a fost închis pentru pamfletul Căderea Babilonului.

În memoria sa de care se leagă începuturile presei botoşănene va avea loc evenimentul amintit la Muzeul Judeţean la care vor participa Dimitrie, Rodica şi Alexandru Callimachi din Bucureşti, directorul Teatrul Mihai Eminescu, gazetarul botoşănean, Traian Apetrei, ziaristul Dumitru Ignat, consilierul artistic Dumitru Lavric, Eufim Nazarov şi Nicolae Zamfirescu. Cu această ocazie vor fi lansate cărţile „La răscruce de vremuri” şi „Republica Tu-tu” aparţinând lui Scarlat Callimachi şi „Două veacuri de şcoală pe meleaguri eminesciene” scrisă de Sergiu Manolache.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.584 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5