Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Arena editurilor. TAIDA, dublă apariție editorială: Paul Mircea IORDACHE

Editura Taida, s-a înființat în anul 2000, timp în care a dat publicului, în special, lucrări cu caracter didactic pentru învațământul primar, gimnazial si liceal, oferind o bogată colecție de cărți destinată să ajute elevii în procesul de aprofundare a cunoștiințelor teoretice și practice. (http://www.editurataida.ro)

De curând, spre încântarea noastră, la Taida – Iași, au apărut două cărți trilingve ale poetului botoșănean Paul Mircea Iordache.

coperta Jocul  umbrelor [800x600]Prima: JOCUL UMBRELOR/ LE JEU DES OMBRES/ THE GAME OF THE SHADOWS, Micropoeme… şi alte poeme; traducerile au fost realizate de Paula Romanescu, în franceză, și de Cezar-Florin Ciobîcă, în engleză; grafica aparține lui Florin Grosu; coperta 1 reprezintă Apus de soare la Băluşeni iar coperta 4, Paul-Mircea Iordache la Orheii Vechi, Basarabia, la una din peşterile-sihăstrii săpate în dealurile calcaroase ce străjuiesc defileul Răutului; cu o Prefață, de Vasile Ponea.

 

A doua carte: OCHIUL BUFNIŢEI/ LES YEUX coperta Ochiul bufni+úei [800x600]DU HIBOU/ THE OWL’S EY, Micropoeme; un grupaj de 70 micropoeme alese de Petruţ Pârvescu; traducerile au fost realizate de Paula Romanescu, în franceză, și de Cezar-Florin Ciobîcă, în engleză; grafica: Florin Grosu; Coperta 1 – Ciuf de Pădure – Asio Otus; cu o Notă critică, de Cezar-Florin Ciobîcă.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.593 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2020 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5