Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  Cum poate influenţa profesorul ora de curs

  Primit pentru publicare: 14 mai 2016
  Autro: Prof. Cristina MAXIM

   

  Cum poate influenţa profesorul ora de curs

   

  Satisfacţia unui profesor vine după o lecţie în care elevii au parcurs ora de curs cu plăcere, au dobândit un bagaj frumos de cunoştinţe sau şi-au consolidat altele.

  Cu cât învăţarea conştinentă (gândirea liberă) este mai bine antrenată în diferite activităţi din cadrul lecţiei. Uneori plăcerea dascălului pentru lecţie şi pentru dragostea pentru profesie atrage şi plăcerea copiilor pentru învăţătură şi carte.

  Secretul de a fi un bun profesor nu constă în expunerea unor informaţii şi solicitarea asimilării lor.

  Modul cum ştie să facă plăcută şi accesibilă ora şi tema, felul în care dascălul se implică (chiar afectiv) în parcurgerea lecţiei şi sensibilizarea acestuia faţă de reacţiile elevilor care participă şi ei, intelectual şi afectiv.

  Crearea de atmosferă nu este necesară doar la începutul orei şi în etapat de spargere a gheţii ei şi pe tot parcursul lecţiei.

  În atribuţiile profesorului intră şi crearea de situaţii în care copilul să poată gândi liber, să poată să exprime opiniile, să formuleze propriile concluzii şi argumente.

  Acceptarea unor răspunsuri chiar dacă ar conţine mici greşeli este o modalitate de a încuraja şi de a-l capta pe elev într-o activitate de corectare şi autocorectare sau de depistare a propriilor greşeli. Un răspuns hotărât de genul „NU” este de multe ori nociv pentru curajul şi atitudinea şcolarilor faţă de şcoală şi materia respectivă.  Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Lasă un comentariu

  Drept de autor © 2009-2022 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5