Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Inovare și schimbare în instituțiile de învățământ preuniversitar

Cu revista EDICT despre educație

edict.ro

Inovare și schimbare în instituțiile de învățământ preuniversitar

Inovația este elementul central al societății noastre, fără de care toate achizițiile de care ne bucurăm în prezent nu ar fi fost posibile. 

„Nu îmi imaginez o persoana de succes care să nu fi dăruit acestui joc al vieții tot ce a putut.” – Walter Cronkite

I. Inovare și schimbare  în educație – aspecte generale

Încă de la primele încercări de definire ale acestui concept a fost stabilită legătura dintre performanța socială și ideea de inovare. B. Taylor primul cercetător care a folosit conceptul de inovaţie, a definit inovația ca „un nou mod de a face lucrurile – new ways of doing things – cu scopul explicit de a răspunde unei nevoi sociale”. (journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/002188637000600104)

În ceea ce privește inovația în educație, pedagogi și specialiști de renume precum Pestalozzi, Dewey, Montessori, Rousseau sau Durkheim au subliniat încă de la început rolul esențial pe care aceasta îl are în activitatea didactică și în raportarea la devenirea ulterioară a elevilor. În învățământ, inovația reprezintă, de fapt, un răspuns la situațiile problematice, la nevoile care apar în contexte educaționale diverse, acoperind o gamă largă, de la aspectele de ordin financiar până la răspunsurile oferite de sistemul educațional pentru atingerea aspirațiilor socioprofesionale ale elevilor.
(…)

Lectură completă la adresa: https://edict.ro/inovare-si-schimbare-in-institutiile-de-invatamant-preuniversitar/Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania