Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 17 → 2025

Erich von Daniken. „Amintiri despre viitor” dar și ceva despre preocupările jurnaliștilor din zilele noastre

Autor: Ion N. OPREA
Primit pentru publicare: 11 Mart. 2022
Editor: Ion ISTRATE
Copyright: © 2022 Ion n. Oprea, © 2022 luceafarul.net
© 2022 by Agata
Scopul publicării: promovarea și diseminarea informațiilor culturale.
Este exclus scopul pentru a obține avantaj pecuniar Revistei Luceafărul sau autorilor publicați.
NB
Conținutul acestei publicații nu reprezintă în mod oficial opinia revistei Luceafărul.net, a cărei unică responsabilitate este de a publica opiniile colaboratorilor ei. Răspunderea privind corectitudinea și coerența informațiilor prezentate, precum și eventuale consecințe revin autorilor, conform prevederilor legale.


Erich von Daniken
„Amintiri despre viitor” dar și ceva despre preocupările jurnaliștilor din zilele noastre

  Coperta cu imaginea de pe ea – o interpelare ca reprezentând un ZEU cosmonaut…

            Despre autor și cartea scrisă de el îmi reamintește, scriindu-mi, jurnalista Lucreția Berzinta din staful UZPR, care relatându-mi despre o acțiune de viitor gazetăresc – o adunare de dare de seamă – face comparație cu ce a  înfăptuit Erich în  cartea amintită în titlu.

                 Amintiri despre viitor, precum ce își propun și mai marii UZPR, cantonați în viitor la Iași, 22 martie, azi suntem în 11, cuprinde analiza făcută de Erich von Daniken unor  probleme – de larg inters – că pâmântul, cândva, a fost vizitat de extratereștri și imaginile culese de pe capsula zburătoare sunt  o interpretare ca fiind a unui Zeu cosmonaut, acțiunea fiind plasată în realism, un „realism fantastic” însă, care, nici una, nici alta,este a unui Cuprins de idei, ce, spune și Vichipedia, este situată încă de la periferia lumii culturale, nu din anii 60 doar, ci din antichitate, încercând și reușind să reliefeze expres explicații de natură științifică a unor fenomene neelucidate în timpul trecut. Despre OZN-uri, alchimie, civilizații disparate, de care se ocupă azi mulți curioși care ne trimit cu cititul în trecutul scurs, că astăzi prea puțini sunt cei care fac lectura a ce avem.

Autorul, Editura Științifică, 1970. Traducerea din limba germană de V Doru și S. Stanciu, Cuvânt înainte  și adnotări de Ion Hobana, 182 de pagini

               Teme ale  realismului fantastic în România  sunt folosite și de Dan Apostol în „Terra – planta vieții”, dar, deocamdată, Cuprinsul cărții recomandate, capitol cu capitol, dă răspuns sau naște întrebări pe care ni le punem, zi de zi, – este oare locuit Universal de ființe  asemănătoare omului-om?  Răspunsul îl dă însăși nava spațială care asigură o „călătorie fantastică” prin  Cosmos, descrisă de autor și „Zeii” ne vzitează și ne oferă hărți ale lumii de-acum 10.00-11.000 de ani, ca să știm ce-i Aerodromul preistoric, să aflăm  care poate fi  cel mai vechi oraș terestru, „teritoriu” pe care  Zeii se împerecheau bucuros cu oamenii de felul nostru, deși , încă de pe atunci  în „carele cerești” se vorbea despre „explozii nucleare” – valiza lui Putin ? – autorul Enrich von Daniken  trimițându-ne cu mesajele sale și în viitor, în anul 6965, întrebându-se, iarăși, ce ar rămâne, până atunci, din omenire, după o astfel de distrugere totală?!

               Pe ringul vieții multe se mai află citind astfel de cărți – din ce au trăit vechii  egipteni, cine le-a fost Dumnezeu uriașilor abandonați pe Insula Paștelui, în călătoriile spațiale purtate de OZN-euri, farfurii zburătoare, cu altă întrebare, meteoritul TUNGUS a fost explozie nucleară, care i-a fost rațiunea, ce concluzii au tras pământenii, oameni de felul lui Edgard Cayce, roboții din zilele noastre, explicabilă și editarea și lectura unor enigme precum „Adevărata poveste a omuleților verzi” realizată de INES HRISTEA în revista FORMULA AS  nr. 1508, martie 2022.

               Suficientă prea lungă introducerea, dar scuze, și dăm cuvântul domnului Grigore Radoslovescu, președintelui Filiale Iași a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, ca să ne vorbească despre acțiunea noastră de marți, în viitor, 22 martie 2022.

       …„În data de 22.03.2022, în municipiul Iași, într-un context creat de celebrarea, la Chișinău, a marelui compozitor român Eugen Doga, a avut loc o întâlnire de lucru în format mixt (fizic și online) între membri ai Conducerii centrale a UZPR și Comitetul director al Filialei Iași a UZPR.

        Din partea UZPR au participat: Miron Manega (Dumitru Manea) – vicepreședinte al UZPR, Firiță Carp – membru al Juriului de Onoare, Disciplină și Arbitraj al UZPR, și Daniela Gîfu – membră a Consiliului Director al UZPR, coordonatoare de filiale.

          Din partea Filialei Iași au participat: Grigore Radaslavescu – președintele Filialei, Petronela Cotea Mihai – vicepreședinte, Dan Teodorescu – vicepreședinte, Benone Tiron  – secretar general și șef al Compartimentului secretariat-organizatoric, Ionel Pintilii – șef al Compartimentului Editare, Jică Aionoaie – șef al Compartimentului logistic. La întâlnire au fost, de asemenea,  dl. Petre Frăsilă – scriitor, director al Postului ,,Telemoldova Plus”  și Consilier special UZPR pentru RTV, precum și dl. Emilian Marcu – scriitor, consilier special pentru Literatură și Artă.

    În cadrul întâlnirii, cele două delegații s-au informat reciproc despre problematica UZPR în contextual actual pentru întărirea organizațională a acesteia, îndeplinirea întocmai a Statutului de ,,Utilitate Publică”, reprezentarea la nivel national, regional și local. Cu acest prilej, președintele Filialei a prezentat Informarea cu privire la activitatea Filialei în anul 2021 și a formulat o serie de propuneri pentru a fi analizate la nivel central care să ducă la creșterea prestigiului Filialei, atragerea de noi membri, membri  asociați și membri de onoare, precum și acordarea Filialei Iași a calității de ,,persoană juridică” cu respectarea întocmai a Statutului UZPR.

               Vicepreședintele Miron Manega a apreciat în cuvinte elogioase activitatea Filialei, activitățile desfășurate de aceasta în anul 2021 în parteneriate cu Cercul Militar Iași, Garnizoana militară Iași, Primăria și Mitropolia Moldovei și Bucovinei. A fost remarcat efortul Comitetului director de a crește numărul membrilor Filialei la aproape 150 de ziariști, devenind cea mai mare și mai puternică filială din România, fiind reprezentată și în alte județe (Caraș Severin, Suceava, Vaslui) dar și în Danemarca, Elveția, Basarabia.

                Vicepreședintele UZPR  Miron Manega a fost asigurat de către membrii Comitetului director al Filialei Iași de întregul sprijin al ziariștilor profesioniști ieșeni pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a celor două adunări generale ale UZPR.

         Bucurie şi inimă bună!

          Ion N. Oprea, Iași, membru UZPR, 11 martie 2022



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2025 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania