Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Marius Rusu, ,,plagiatorul”, animă viața din Centrul Istoric al Botoșanilor

Rusu, Marius-actorMarius Rusu, actor la Teatrul pentru Copii și Tineret ,,Vasilache”,  a plagiat trăsăturile pozitive ale  personalității de excepție: bunul simț, respectul față de ceea ce este autentic și frumos, buna dispoziție, sociabilitatea.

Marius Rusu și-a ,,plagiat” talentul nativ! ,,Prietenii” și ,,colegii” din proverbul românesc ,,să moară capra vecinului” (sau vorba scriitorului ce scrie) au găsit momentul să-l acuze de ,,plagiat”.

Cred, după cum se vede, că e o reprobațiune majoră a ceea ce unii caută să-i transfere talentul în alte zone, cu accente defăimătoare. Imi suțin argumentația, și mă bucură să constat aceasta, cu opiniile exprimate în unele publicații botoșănene: ,, […] Pe scena Teatrului pentru Copii si Tineret ,,Vasilache”, Botosani, în mijlocul copiilor, la petreceri sau în spectacole, în acțiuni de caritate sau ca simplu partener, actorul Marius Rusu este acel personaj de incredere care te îndeamnă să descoperi în păpuşa căreia îi dă viaţă, pe care o înnobilează cu sentimente, să crezi în zâmbetul papușii ei și mai ales al papușarului ei care pune suflet, mult talent şi muncă. Această muncă de creatie, te determină a nu știi de unde începe profesionalismul actorului şi unde se termina fantasticul creaţiei. […]” ( http://1-cultural.blogspot.ro/2012/08/piticii-grupului-cheia-sol-participare.html , Viorica Hrustovici); sau ,, […] Trei păpuşari de la Teatrul Vasilache din Botoşani s-au prezentat la concursul organizat de postul ProTV, „Românii au talent”, cucerind aplauzele juriului şi spectatorilor, fiind promovaţi cu trei de DA în faza superioară a competiţiei. Este vorba despre actorul, Florin Aioniţoaie, în acelaşi timp şi manager al instituţiei, şi de încă doi actori: Marius Rusu şi Bogdan Horga. Au prezentat un moment umoristic cu păpuşi, avându-l ca protagonist pe Bureţel. […]” (Lucian Alexa). Iată deci,  faptele de laudă și bună imagine pentru Botoșani, care au provocat ,,micul circ”, pentru că ,,[…] De multe ori invidia e forma cea mai des întâlnită de maladie a sufletului românului; cum un semen îşi depăşeşte statutul convenţional, cum se găsesc doi-trei să-i spulbere avântul şi să-l bălăcărească. Sunt şi secvenţe când surplusul de ură secretată de glandele invidiei le paralizează impulsul malefic, lăsându-i pe frustraţi cu buzele umflate.[…]”  http://www.botosaneanul.ro/stiri/scrie-scriitorul-despre-plagiat-romanii-au-talent-papu-arii/ , Lucian Alexa).

In-CentrulVechi,romani-au-talent (10) [1024x768]Cred cu înverșunare că Marius Rusu este un ,,plagiator”. A ,,plagiat” și pe cei ce cred că talentul actoricesc trebuie extins dincolo de scenă, adică în stradă și în locuri publice unde, zi de zi, omul teatrului se întâlnește cu trăitorii comunității în care își manifestă priceperile înăscute.
Așa, bunăoară, l-am descoperit ocazional, în Centrul vechi al urbei noastre, printre elevii claselor conduse de învățătoarele Marilena Chelariu și Florentina Dănilă de la Colegiul ,,Nicolae Iorga” (Liceul pedagogic). Actorul și ,,spectatorii” străzii s-au întâlnit întâmplător și mare a fost surpriza, pentru toți, la ce lecție de educație am asistat!

Așadar, Marius Rusu merită și aplauzele noastre!

In-CentrulVechi,romani-au-talent (13) [1024x768] In-CentrulVechi,romani-au-talent (12) [1024x768] In-CentrulVechi,romani-au-talent (11) [1024x768]  In-CentrulVechi,romani-au-talent (9) [1024x768] In-CentrulVechi,romani-au-talent (7) [1024x768] In-CentrulVechi,romani-au-talent (6) [1024x768] In-CentrulVechi,romani-au-talent (5) [1024x768] In-CentrulVechi,romani-au-talent (4) [1024x768] In-CentrulVechi,romani-au-talent (3) [1024x768] In-CentrulVechi,romani-au-talent (2) [1024x768]



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania