Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

O revistă luminoasă, lecţie gazetărească de la o cititoare din judeţul Botoşani

 

O revistă luminoasă, lecţie gazetărească de la o cititoare din judeţul Botoşani

 

„Cred că trebuie să ne scoatem din cap că o revistă culturală trebuie să formeze oamenii. O revistă culturală nu formează pe nimeni. Noi facem aceste publicaţii fără să ştim exact ce vor cititorii de la noi”, a susţinut cu convingere  Marius Chivu, profesionist în materie,  la dezbaterea  organizată de revista Timpul, Iaşi, în cadrul manifestărilor FILIT, Iaşi, 2014, competiţie culturală care se zice că-şi amână ediţia 2015, ce noi nu admitem, mai ales că fondurile au fost alocate…

Părere respinsă de majoritatea cititorilor, printre care  şi Paraschiva Humeniuc din Mânăstirea Doamnei, judeţul Botoşani, care scrie în revista Formula AS nr.1172, iunie 2015, dându-ne o adevărată lecţie de gazetărie, spunându-ne, ceea ce nu ştiu şi nu simt unii care trăiesc din scris, când trebuie îndestulată revista sau ziarul, să ştim ce vrem, să ne alegem cu grijă temele.

„Aveţi o revistă luminoasă ca o zi de duminică. Ce  bine ar fi dacă în loc de atâtea publicaţii de pe tarabe, care îi zăpăcesc pe tineri cu lucruri şi îndemnuri nefireşti pentru vârsta lor, s-ar afla mai multe reviste instructive şi educative, ce-ţi încântă mintea şi sufletul”, scrie doamna în vîrstă de 76 de ani.

Admirându-i  vocabularul limpede şi curat, ca apa izvorului satului (îndemnuri nefireşti!), iată că ne spune şi ce vrea să citească, să scrie Marius Chivu, şi alţii ca el, la publicaţia pentru care lucrează: „eu, una, vă citesc şi vă recitesc revista, care adesea mă face să lăcrimez pentru tot ceea ce  înseamnă durere, dar şi frumuseţe în ţara mea, şi-l rog mereu pe Bunul Dumnezeu să ne dea la toţi o mică scânteie care să ne lumineze minţile şi sufletele: să muncim cinstit,  să credem în destinul nostru comun, să-i ajutăm pe cei mai săraci şi mai oropsiţi decât noi”.

Da, asta este menirea publicaţiei, scriind despre ce vrea doamna să citească, noi gazetarii contribuim la formarea caracterelor.  Revista, aşa cum spune cititoarea din Mânăstirea Doamnei, trebuie să fie instructivă şi educativă…și desigur, luminoasă.

Ion N. Oprea



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania