Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

PROF. GHEORGHE BURAC, 8 – ZECI DE ANI

Trufin,LPrimit pentru publicare: 04 febr.2016;
Autor: Lucian TRUFIN
Editor: Ilinca A.
Publicat: 04 febr. 2016

 

 

8 – ZECI de ani

 

Când  vorbesc despre sărbătoritul de peste câteva zile (10 febr.2016), Prof. Gheorghe Burac, Zi Jubiliară pentru Domnia sa și Zi importantă pentru comunitatea vlăsineșteană, sărbătoare care va fi încununată şi cu  lansarea  unei cărţi omagiale, semnată de  Ion Istrate – directorul Rev. Luceafărul (Bt),  voi folosi  cu predilecție expresia ZECI de ani, care, are la bază cuvântul ZECE, și care, după cum bine-știm cu toții, reprezintă ”Nota maxima sau ”Numărul perfect .

Și totul a început într-o zi de ZECE a lunii februarie a anului 1936, când, aici, pe aceste meleaguri, a văzut lumina zilei, fiind Burac,Gh,profurmărit de același ZECE pe tot parcursul  educațional, finalizând această  primă etapă de formare profesională cu examenul de licență în FILOLOGIE, firește, cu media 10 (ZECE), acceași zi de ZECE i-a adus și încorporarea în cadrul stagiului militar în anul 1955, continuându-și apoi  prestigioasa carieră timp de 5 de ZECI de ani la catedră, din care 3 de ZECI de directorat.

Sunt situații în care cuvintele, emoțiile, amintirile și ideile nu reușesc să confirme pe deplin  complexitatea imaginii unei persoane sau dimensiunea umană și profesională a unui OM, așa cum am mai spus, de nota 10(ZECE). Și atunci, ești nevoit să o numești PERSONALITATE !

Datorită ZECILOR de ipostaze din întreaga carieră, dintre care subliniez: profesor, director, inspector școlar, publicist, consilier local, președinte al Filialei ”CULTUL EROILOR”, implicat activ și în continua dezvoltare și transformare culturală a comunei Vlăsinești, reprezintă o PERSONALITATE MARCANTĂ, încadrată într-un portret al unui OM deosebit, cu nume rezonant și distincție clară, de nota 10(ZECE).

Cu ochii elevului de gimnaziu, de odinioară, pot distinge un OM MARE, formatorul a ZECI de generații, profesorul dedicat limbii și literaturii române, din talentul și condeiul căruia, personajele cărților și autorii, au prins contur, sens, devenind  apoi, lecții de viață pentru școlarul Trufin Lucian, care nu s-a bucurat, fie vorba între noi,  de prea  mulți de 10(ZECE).

Cu ochii adultului de astăzi, la cei 4 ZECI de ani pe care-i voi împlini anul acesta, având doar jumătate din vârsta  celui pe care îl am în imagine, ca pe directorul neobosit, bărbatul destoinic, cu atitudine pozitivă față de muncă, pot distinge, un caracter ferm, serios, riguros, având încă puterea de a influența și schimba ZECI de oameni.

Cu ochii primarului sau al reprezentantului legal al acestei așezări, văd un colaborator neobosit, activ și de încredere, în tot ceea ce presupune inovarea  și modernizarea comunei Vlăsinești, CETĂȚEANUL Gheorghe Burac oferind comunei prin munca sa, înZECIT mai mult față de mulți alți concetățeni de-ai săi.

Cu ochii cititorului, admir pasiunea și  ”localismul creator” al omului de cultură Gheorghe Burac, vorbele dumnealui transferându-se în fapte, rezultând ZECI de articole, studii/cercetări și cărți, care, vorbesc în principal, despre trecutul, prezentul și viitorul comunei, toate redând gloriile istoriei, realitățile vieții cotidiene și speranța unei societăți mai bune, care se vrea de nota 10(ZECE).

Pentru toate acestea, astăzi, într-o zi de ZECE februarie 2016, când sărbătoriți  8 de ZECE ani de viață, primiți modesta noastră ”ZECIuială”, ca recunoștință pentru toată activitatea, vă apreciem, vă respectăm și vă prețuim, dar nu înainte de a vă oferi în numele vlăsineștenilor,  prin calitatea pe care  o am, o bine-meritată notă de 10(ZECE) !

Pentru  toate  acestea,  vă  mulțumim!

           LA MULȚI ANI,  Domnule Director, GHEORGHE  BURAC !

Cu respect și considerație,
LUCIAN  TRUFIN
Primarul Comunei Vlăsinești,

 

Vlăsinești – 03.02.2016Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

6 comentarii la acestă însemnare

 1. Dumitru Ivan spune:

  La mulţi ani, domnule profesor!
  Creaţia să vă sporească valenţele şi în anii ce urmează!
  prof. D. Ivan

 2. Octavian Vitcu spune:

  Sincere urari de bine,la zi aniversara.La multi ani,Stimate Dle Profesor Gheorghe Burac!Cu multa stima,Ing.Prof.Octavian Vitcu-Ibanesti

 3. Gheorghe Burac spune:

  Mulțumiri cordiale pentru emoționantele Dv. mesaje.

 4. Florin spune:

  La multi ani Domn’ profesor! Tin minte si acuma ,,dupacii” generosi pe care mi-i aplicati din cand in cand, ca metoda corectiva, se intelege. Insa v-am iertat pt. ca am ajuns sa va iubesc si stiti de ce? Pt. ca vad,acum, cat de frágil este omul chiar si in starea lui mai ,,barbatoasa”, aceeasi umbra de neputinta il insoteste pretutindeni. Dar acum, dupa ce ati vazut si experimentat atatea, spuneti-mi cum va simtiti, cum vedeti lumea, cum vedeti OMUL? Ati ajuns sa descifrati misterul vietii? Puteti spune ca toata aceasta respectabilitate pe care mereu ati cautat-o nu este nimic altceva decat un continut gol si ca nu are nimic de-a face cu vibratia dumnezeiasca a celui care iubeste in adevar? Sau spun prea mult?
  Domnul primar a scris un articol scolaresc, dar e bine ca s-a gandit. Astfel de elogii ,,prind bine”.

 5. Lora Cîrligeanu spune:

  Gheorghe BURAC, iată, un nume cu o rezonanţă aparte în istoria învăţământului, în ştiinţele filologice şi în istoria culturii vlăsineștene.
  „La Mulţi Ani, Domnule Profesor Gheorghe Burac ! pentru a vă bucura în continuare de preţuirea tuturor celor care vă cunosc prin faptele şi operele dumneavoastră!

  „La Mulţi Ani!” pentru a adăuga noi lauri bogatei cununi de vrednicii împletite până în prezent, Dumnezeu să vă dea sănătate, aceeași putere creatoare şi să vă poarte de grijă !

 6. Lora Cîrligeanu spune:

  Gheorghe BURAC, iată, un nume cu o rezonanţă aparte în istoria învăţământului, în ştiinţele filologice şi în istoria culturii vlăsineștene.
  „La Mulţi Ani, Dle Profesor Gheorghe Burac ! pentru a vă bucura în continuare de preţuirea tuturor celor care vă cunosc prin faptele şi operele dumneavoastră!

  „La Mulţi Ani!” pentru a adăuga noi lauri bogatei cununi de vrednicii împletite până în prezent, Dumnezeu să vă dea sănătate, aceeași putere creatoare şi să vă poarte de grijă !

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania