Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Răspânditorul ISTORIEI ASCUNSE: Mircea Ioan COSTEA

Astăzi, 5 iul. 2017, la redacția revistei Luceafărul, am trăit emoția reîntâlnirii unui vechi prieten și coleg în actul de decizie într-o legislatură – Consiliul județean Botoșani -, un loc de SADAGHRA (pg.109) și nu unul de PROHODIȘTE (pg.104), o adunare reprezentativă unde se decideau probleme majore pentru o comunitate noastră.
Mircea COSTEA, un ardelean, o statuie de român de nedoborât, un urmaș al vechilor daci, care moștenește cu mândrie VORBA BĂTRÂNĂ, mama LATINEI, Limba care a marcat civilizația universală, pe atunci, în Consiliul Județean, era printre puținii colegi – prieteni cu care ne ACIUAM (pg.36) la o cafea cu vorbe la bufetul instituției amintite mai sus.
Astăzi, Mircea COSTEA mi-a făcut o mare surpriză: a donat redacției reviste două cărți de o importanță majoră pentru atestarea vechimii CIVILIZAȚIEI DACICE, seva genezei noastre. E vorba de: DACICA MAGNA. ISTORIA ASCUNSĂ, semnată de George CADAR (și din care mai sus, am indicat explicația semanticii cuvintelor folosite, la paginele citate), apărută la editura PROEMA – 2016 și PĂRINTELE PANTELIMON DE LA TURNU DESPRE PĂRINTELE ARSENIE BOCA ȘI MISIUNEA ROMÂNIEI LA CEA DE-A DOUA VENIRE A LUI IISUS, o carte interviu realizat de Daniela GEORGESCU, apărută la PLOIEȘTI – 2016, printre sponsori regăsindu-se prietenul meu, Mircea Ioan COSTEA. Sper să am timpul necesar pentru lectura acestor cărți pentru o cronică pe măsură. Sunt cărți de o mare importanță pentru istoria noastră, ca români urmași ai vechilor daci.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.592 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2020 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5