Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Sub patronajul Ligii Scriitorilor: Concursul “Să cunoaștem istoria municipiului nostru“

Al. Fl. ȚENE

 

 

 

 

Sub patronajul Ligii Scriitorilor

Concursul “Să cunoaștem  istoria municipiului nostru“

 

Liga Scriitorilor Români, în colaborare cu Centrul multifuncțional de servicii integrate pentru vârstnici nr.2 (coordonator Ligia Bocșe) și cenaclul literar “Radu Stanca “, în data de 25 septembrie a.c. a avut loc concursul “Să cunoaștem istoria municipiului nostru“.

Manifestarea, la care au participat mulți pensionari, s-a desfășurat în frumosul și spațiosul sediu al Centrului, din strada Decebal nr. 21, Cluj, fiind organizată în cinstea apropiatei Zile Internaționale a Persoanelor Vârstnice care este sărbătorită în fiecare an, în data de 1 octombrie. Cu această ocazie, Thoraya Ahmed Obaid, Directorul Executiv al Fondului ONU pentru Populație ne reamintește cât de valoroși sunt oamenii, indiferent de vârsta lor, iar noi, românii ne putem aminti de cunoscutul proverb „Cine n-are bătrâni să-și cumpere”.

Comisia formată din Al.Florin Țene, Ligia Bocșe și prof.Vasile Sfârlea, în urma jurizării a acordat premii, constând în Diplome și cărți donate de scriitorul Al.Florin Țene, următorilor: premiul IMovilera Rozemberg, premiul IIȘeușan Elena, premiul IIIBunea Viorica. S-au mai acordat mențiuni următorilor participanți: mențiune I – Gîndac Florea, mențiune II – Truța Teodora și mențiune III – Bârzu Maria.

Comisia a constatat că vârstnicii noștri au o memorie foarte bună, încadrându-se în zicerea lui Michel de Montaigne” Memoria este receptaculul şi teaca ştiinţei,” sau cum spunea președintele Ligii Scriitorilor: ,,Memoria este scriitorul eului”.

Conducerea Centrului multifuncțional de servicii integrate pentru vârstnici nr.2, a acordat Diplome de Participare tuturor celor prezenți, inclusiv materiale de igienă.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.577 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5