Liga Scriitorilor Români, în colaborare cu Centrul multifuncțional de servicii integrate pentru vârstnici nr.2 (coordonator Ligia Bocșe) și cenaclul literar “Radu Stanca “, în data de 25 septembrie a.c. a avut loc concursul “Să cunoaștem istoria municipiului nostru“.
Manifestarea, la care au participat mulți pensionari, s-a desfășurat în frumosul și spațiosul sediu al Centrului, din strada Decebal nr. 21, Cluj, fiind organizată în cinstea apropiatei Zile Internaționale a Persoanelor Vârstnice care este sărbătorită în fiecare an, în data de 1 octombrie. Cu această ocazie, Thoraya Ahmed Obaid, Directorul Executiv al Fondului ONU pentru Populație ne reamintește cât de valoroși sunt oamenii, indiferent de vârsta lor, iar noi, românii ne putem aminti de cunoscutul proverb „Cine n-are bătrâni să-și cumpere”.
Comisia formată din Al.Florin Țene, Ligia Bocșe și prof.Vasile Sfârlea, în urma jurizării a acordat premii, constând în Diplome și cărți donate de scriitorul Al.Florin Țene, următorilor: premiul I–Movilera Rozemberg, premiul II–Șeușan Elena, premiul III–Bunea Viorica. S-au mai acordat mențiuni următorilor participanți: mențiune I – Gîndac Florea, mențiune II – Truța Teodora și mențiune III – Bârzu Maria.
Comisia a constatat că vârstnicii noștri au o memorie foarte bună, încadrându-se în zicerea lui Michel de Montaigne” Memoria este receptaculul şi teaca ştiinţei,” sau cum spunea președintele Ligii Scriitorilor: ,,Memoria este scriitorul eului”.
Conducerea Centrului multifuncțional de servicii integrate pentru vârstnici nr.2, a acordat Diplome de Participare tuturor celor prezenți, inclusiv materiale de igienă.
Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania