Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

La cenaclul”Radu Stanca “: Medalionul literar “Scriitori români și Marea Unire-Octavian Goga “

ROMÂNIA ÎN ANUL MARII UNIRI – C[entum]
Revista Luceafărul (Bt), Anul – X
Primit pentru publicare: 11 Apr. 2018
Autor: Al. Florin ȚENE
Cenaclul ,,Radu Stanca”
Publicat: 13 Apr. 2018
Editor: Ion ISTRATE

Medalionul literar “Scriitori români și Marea Unire-Octavian Goga “

 

Ședința cenaclului literar “Radu Stanca “din data de 11 aprilie a.c. patronat de Liga Scriitorilor, din cadrul Centrului multifuncțional de servicii integrate pentru vârstnici nr.2,( coordonator Ligia Bocșe), s-a deschis cu lansarea volumului de critică literară și eseuri “Aventura ideilor “ de Al.FlorinȚene, apărut la Editura Uniunii Ziariștilor Profesioniști. Despre volum a vorbit autorul care a subliniat cele scrise pe ultima copertă de Doru Dinu Glăvan președintele UZPR: “Aventura ideilor rămâne, în structura academică a demonstrațiilor sale, o carte puternic polemică, croită după chipul și personalitatea vulcanică a autorului ei.“
În continuarea ședinței Al.Florin Țene președintele cenaclului a anunțat că în acest an când aniversăm o sută de ani de la Marea Unire, la cenaclul literar vor avea loc medalioane literare dedicate scriitorilor români ce au contribuit la acest eveniment epocal din istoria României.Apoi a dat cuvântul doamnei profesoare Lucia Elena Locusteanu care a vorbit despre poetul Octavian Goga, exemplificând cu citate din poezia acestuia. Iar Al.Florin Țene a vorbit despre participarea poetului “pătimirii noastre “ la războiul din 1917 ca soldat pe frontal din Dobrogea. Cuvântarea președintelui Ligii Scriitorilor a pus un mare accent pe implicarea cu entuziasm a lui Octavian Goga la înfăptuirea Marii Unirii ca membru în Consiliul Dirigent al Transilvaniei,pe când se  afla la Paris.
În continuare profesorul Vasile Sfârlea a ținut conferinața “Iosiv Vulcan și promovarea în Ardeal a limbii române. “
În încheierea ședinței Gh.Șoptirean a citit un ciclu de poezii din creația proprie.
Viitoarea ședință v-a avea loc miercuri, 9 mai, orele 11.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.569 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5