Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 17 → 2025

Un şfichi la „Repere ialomiţene” de Nicolae Constantinescu

Un şfichi la „Repere ialomiţene” de Nicolae Constantinescu

             Am citit în revista Saeculum 3-4, 2020, p.78, materialul cu titlul de mai sus, cu semnătura arătată, care trece în revistă publicistica ialomiţeană şi evidenţiază,pe bună dreptate,pe cei care în timp au făcut publicistică, un documentar foarte util, zic eu. Numai că, îi lipseşte un bis, un final,  sau poate sintagma fericit întrebuinţată de alţii… articole asemănătoare..

                 Dacă am ori nu dreptate, poate judeca oricine, dacă citeşte în continuare:
Revista culturală Apollon din Urziceni-Ialomiţa şi strigătul ei sfâşietor…
Articol scris de: Ion N. OPREA / 10 feb. 2015
Primit pentru publicare: 10 febr.2015.
Autor: Ion N. Oprea.
Publicat: 10 febr.2015.

                  Revista culturală Apollon din Urziceni-Ialomiţa şi strigătul ei sfâşietor…

           Cu apariţie lunară, ca un giuvaier intelectual, Apollon, revistă de cultură, artă şi civilizaţie, ajunsă în al IX-lea an de existenţă, fondator George Călin, Editor Societatea Culturală Apollon, cu apariţie lunară, ajunsese la cel de-al 2-lea număr (58) în februarie 2015, director Anca Elena Călin, cu colaboratori speciali din Germania, Canada, Austria, Republica Moldova, Elveţia, Spania (redactor şef dr. George Coandă, profesor Hononficus Universitatea Valahia, secretar general de redacţie Gheorghe Preda) şi cu foarte mulţi alţii din România, primită pe suport electronic ne-a bucurat şi de această dată prin eleganţă şi conţinut, dar ne întristează profund, pentru că îşi anunţă sfârşitul.

           Noi la Iaşi, care cu puţin timp în urmă am trăit pierderea unei reviste de ţinuta Daciei literare, hrănite ani de zile de spirite mari cum este poetul Lucian Vasiliu, care reuşeşte să-şi mascheze prin muncă ofurile clipei, ştim ceea ce înseamnă o revistă lipsă de pe masa lecturilor noastre.

            “Societatea Culturală Apollon se afla intr-o situaţie financiara fără precedent. Pana acum, vreme de 9 ani de zile, toate activităţile noastre culturale au fost finanţate din buzunarul preşedintelui fondator – George Calin. Începând cu luna ianuarie aceasta finanţare s-a oprit. Am fost nevoiţi să desfăşuram activitatea doar din încasările realizate prin vânzarea revistelor şi trebuie să recunoaştem că veniturile sunt foarte proaste. Cele două reviste (Apollon si Apollon Junior) nu au mai avut vânzarea preconizată de noi şi suntem nevoiţi să renunţăm la tipărirea lor. Ne pare rău că până în prezent nu am avut fondurile necesare nici pentru trimiterea coletelor cu premiile concursurilor de la sfârşitul anului 2014. Daca dumneavoastră, cititorii, mai credeţi în aceste reviste, in activităţile culturale desfăşurate de Societatea Culturală Apollon şi aveţi posibilitatea de a găsi oameni de afaceri care pot sponsoriza sau pot propune diverse colaborări culturale vă aşteptăm propunerile. Vă mulţumim pentru colaborarea pe care am avut-o până în prezent… Trimitem numărul 2 (58) al revistei Apollon şi nr.2 (14) al revistei Apollon Junior…

          Lectura placuta! cu respect, Anca Elena CALIN directorul publicaţiilor Apollon”, sună informaţia către noi cititorii.

          Organizaţie civică, nonprofit, neguvernamentală, bazată pe voluntariat şi dedicată binelui public, prin cultură, artă şi civilizaţie, cu aportul membrilor săi şi al sponsorilor, revista Apollon este un proiect cultural care prin tot ce a realizat merită să trăiască fie şi prin ceea ce întreprinzătorii locali – exista până mai ieri un anume CRISTIAN ŢÂNŢĂREANU – care dacă ar vira circa 2% din ceea ce se numeşte impozitul pe venit, ar participa şi realiza un act de frumoasă şi necesară cultură românească la Urziceni-Ialomiţa, România.

          Nu vrea să se evidenţieze şi în domeniul culturii?

            Seară de seară asistăm la Spectacolul TV al risipirii banilor publici – niciodată la adunarea lor în visteria de la cei care s-a furat. Salvarea unor reviste, nu ar fi un act onorabil, măcar?

Articole asemănătoare

P.S.:Ştiţi ce bogăţie de teme,câte nume semnează, perioadă de perioadă, la Urziceni şi Bucureşti,  pentru copii, tineri şi vârstnici, informaţii care de care mai intersante!?

Ion N. Oprea, Iaşi, 8 iulie 2020



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2025 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania