Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Muzeul de Artă Brașov celebrează aspectul revitalizat al clădirii prin noi evenimente artistice

Două evenimente organizate la Muzeul de Artă Brașov în luna iulie marchează încheierea restaurării fațadei muzeului, începută în vara anului 2022. Publicul este invitat să descopere noua înfățișare a clădirii istorice, participând la evenimentele „Arta nu trebuie” și „Re:Imagine Brașov”. Lucrările de restaurare ale fațadei muzeului au fost realizate de Biserica Evanghelică C.A din Romania – Parohia Brașov, proprietarul clădirii, și cofinanțate de municipiul Brașov. 

  • Intervenția „Arta nu trebuie”, semnată de George Roșu, este integrată pe noua fațadă a Muzeului, luând forma unor panouri cu lucrări ale artistului pe tema necesității artei și a rolurilor pe care aceasta le poate îndeplini în societate. Lucrarea reunește, așa cum declară artistul: „Câteva definiții ale artei care evident nu sunt negociabile, pentru că dacă scrie aia e”.
  • George Roșu, artist contemporan născut la Brașov și stabilit la Cluj-Napoca, utilizează cuvântul ca material şi conturul ca suport al acestuia. Consideră că umorul face parte din istoria artei şi îl foloseşte în lucrările sale, fie ele desene sau fragmente video. Este co-fondator al spaţilor de artă RAFT (Brașov, Cluj, Timișoara), al spațiului Artă.nonstop. Sibiu și al insert-ului cultural Crai Nou Suceava. 
  • Proiectul „Re:Imagine Brașov”, ajuns la cea de-a patra ediție, va avea loc vineri, pe 14 iulie 2023, între orele 17-20, eveniment organizat de Muzeul de Artă Brașov și Depoul de Artă Urbană. Creat în jurul patrimoniului construit al orașului, proiectul invită publicul să redescopere și reimagineze spațiul urban prin intermediul artei.
  • Vor realiza noi lucrări de artă în prezența publicului artiștii George Roșu, Andreea Lozioara Zamfir, Sebastian Beianu, Magdalena Stăvilă și Anita Frâncu. Muzeul va deveni pentru ei atelier de creație, iar publicul va avea posibilitatea să observe procesul prin care este creată o operă de artă. Evenimentul va avea loc la sediul muzeului din Bulevardul Eroilor nr. 21, iar intrarea va fi liberă.
  • În cadrul acestui proiect Muzeul de Artă Brașov îi provoacă pe artiștii contemporani brașoveni să creeze noi opere artistice inspirate din clădiri emblematice ale orașului, în timp ce publicul capătă acces la procesul de creație desfășurat în muzeu. Lucrările realizate pe parcursul celor patru evenimente „Re:Imagine Brașov” vor fi expuse la Muzeul de Artă Brașov în cadrul unei expoziții deschise cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului în luna septembrie.
  • <<Vă invităm să sărbătorim împreună revitalizarea fațadei clădirii noastre – găzdă a patrimoniului de artă, a creației contemporane și a evenimentelor culturale petrecute la Muzeul de Artă Brașov! 
  • Veți putea (re)descoperi elemente din fațada proaspăt renovată a muzeului, devenită recent “planșă de lucru” pentru artistul George Roșu în contextul intervenției artistice „Arta nu trebuie”>>, transmite biroul de Comunicare și PR al MAB, reprezentat de Alexandra Ardelean.
  • Instalația va putea fi vizionată zilnic, la orice oră, în perioada 12 iulie – 12 octombrie 2023, la Muzeul de Artă Brașov.
  • <<Vă invităm și la cea de-a patra și ultima ediție a proiectului „Re:Imagine Brașov” de anul acesta. Vineri, între orele 17-20, pătrundem în universurile creatoare ale artiștilor: George Roșu, Andreea Lozioara Zamfir, Sebastian Beianu, Magdalena Stăvilă, Anita Frâncu. Redescoperim alături de ei spațiul urban și patrimoniul construit al Brașovului.
  • Școala de Vară la Muzeul de Artă Brașov continuă cu ateliere dedicate meseriei de Curator. Tinerii participanți vor afla cu ce se ocupă un curator și vor intra în acest rol tocmai prin crearea unei expoziții. Materialele, instrumentele, cunoștințele și entuziasmul sunt incluse. Locurile disponibile pentru această săptămână s-au epuizat.
  • Ne apropiem de finalul expoziției „Modernism și avangardă. Arta transilvăneană interbelică”, curator dr. Radu Popica. O vizită în expoziție vă oferă o ieșire din cotidian și o experiență senzațională de descoperire a unora dintre cei mai importanți artiști din Transilvania.
  • Dacă aveam nevoie de un motiv pentru care să vorbim despre Hans Eder, prezența lucrărilor semnate de el atât în expoziția temporară, cât și în Galeria de Artă Românească este mai mult decât suficientă. Pregătim o nouă conferință la muzeu și povestim despre viața și creația extraordinară a artistului brașovean.
  • Celor care ajung în această perioadă în capitală vă recomandăm o vizită în expozițiile Art Safari, Love Edition. Și de această dată Muzeul de Artă Brașov este prezent cu două lucrări din propria colecție în expoziția retrospectivă dedicată artistului Ion Alin Gheorghiu (1929-2001).
  • Exponatul lunii iulie ne aduce în Piața Sfatului, în Brașovul de odinioară, în viziunea delicată a artistei Irina Lukasz>>, mai transmite departamentul de Comunicare și PR.


Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania