Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

„Re:Imagine Brașov – Oraș al artelor”

Muzeul de Artă Brașov și Depoul de Artă Urbană vă invită la prima ediție din 2024 a proiectului „Re:Imagine Brașov – Oraș al artelor”. Evenimentul va avea loc vineri, 26 aprilie 2024, între orele 17.00 – 20.00, la sediul muzeului din Bulevardul Eroilor nr. 21, cu intrare liberă.

  • Alexandra Ilnițchi-Ardelean (Comunicare și Relații Publice) transmite că „pe parcursul anului 2023, Muzeul de Artă Brașov a organizat patru evenimente de creație live în spațiile muzeului, având ca invitați 20 de artiști brașoveni. În prezența publicului, artiștii au creat noi lucrări de artă, având ca sursă de inspirație patrimoniul construit al orașului Brașov. Lucrările lor au fost expuse în cadrul expoziției „Re:Imagine Brașov” la Muzeul de Artă Brașov, deschisă cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, iar apoi itinerată la Muzeul Național Cotroceni în perioada 8 februarie – 8 aprile 2024.
  • Proiectul este lansat din nou în anul 2024, de această dată fiind invitați atât artiști brașoveni, cât și artiști care locuiesc și creează în alte orașe din România. Astfel, proiectul urmărește facilitarea interacțiunii dintre artiștii contemporani și mediul urban brașovean, creșterea gradului de interes al publicului pentru procesul artistic și sprijinirea dialogului dintre artiștii”.
  • Mai aflăm că noua provocare lansată artiștilor este de a-și imagina Brașovul drept „Oraș al artelor”. Pornind de la fragmente recognoscibile ale orașului, considerate a fi definitorii pentru identitatea urbană, noile opere create vor depăși barierele realismului. Este propus un joc de imaginație: cum ar arăta Brașovul dacă artele ar avea întâietate? Ce forme ar lua industriile, turismul, promovarea stradala, timpul liber sau monumentele de for public într-o astfel de lume?
  • Cu prilejul acestei noi ediții a proiectului „Re:Imagine Brașov”, sălile Muzeului de Artă Brașov se vor transforma din nou în spațiu de creație, cadru pentru discuții și atelier pentru artiștii: Andreea Bărgăoanu, Alexandra Călin, R von K, Ioan Aron Țăroi, Ema Voinescu. Publicul va fi martor al procesului de creație și partener în dialogul ideilor.
  • Atmosfera muzicală a evenimentului va fi asigurată de Soul Serenade.
  • Detalii despre eveniment: https://fb.me/e/21Xv4az3S


Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania