Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

„Re:Imagine Brașov” – Un grup de artiști brașoveni transformă Muzeul de Artă în atelier de creație

 

Muzeul de Artă Brașov invită publicul vineri, 3 februarie, ora 17.00, la un nou eveniment Re:Imagine Brașov”, în cadrul căruia un grup de artiști brașoveni propun un Brașov reimaginat într-un eveniment artistic deosebit, ce va avea loc la sediul muzeului din B-dul Eroilor nr. 21.

În atmosfera creată de violoncelistul Radu Croitoru, cinci artiști brașoveni vor transforma pentru câteva ore muzeul în atelier de creație. Artiștii vor crea noi lucrări de artă inspirate de fotografiile prezentate în cadrul expoziției „Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban”, dar și de clădiri emblematice ale orașului. Publicul va avea ocazia să observe procesul și să interacționeze cu artiștii.

Muzeul de Artă Brașov în colaborare cu Depoul de Artă Urbană vă invită la un eveniment artistic și muzical, având Brașovul în prim-plan. Vineri, 3 februarie, de la ora 17, muzeul devine atelier de creație live pentru artiștii: Anda Ansheen, Corina Drăgan, Ana-Maria Gălețeanu, Agata Secelean și Alice Zigman. Radu Croitoru va completa atmosfera cu inconfundabilul sunet de violoncel.

Muzeul de Artă Brașov îi provoacă pe artiștii contemporani brașoveni să creeze noi opere artistice inspirate din fotografiile prezentate în cadrul expoziției „Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban”, precum și de clădiri emblematice ale orașului, în timp ce publicul va avea acces la procesul de creație desfășurat în muzeu.

Proiectul urmărește aducerea în contemporaneitate a patrimoniului arhitectural care definește Brașovul prin lucrările artiștilor care trăiesc și creează în acest oraș. Evenimentul le oferă vizitatorilor șansa să descopere procesul de creație al artiștilor contemporani brașoveni, să interacționeze cu aceștia și să descopere mai multe despre istoria clădirilor emblematice care vor fi recreate de artiștii contemporani prin intermediul expoziției. Accesul la eveniment va fi gratuit”, informează Alexandra Ardelean, referent de specialitate la MAB, dep. Comunicare și Relații Publice.

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/544408980974594/
E-mail MAB: muzeuldeartabrasov@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/MuzeulDeArtaBrasov
Instagram: https://www.instagram.com/muzeuldearta.brasov/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/muzeul-de-arta-brasov/ 

Cosmina Marcela OLTEANAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania