Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

„Democracy”- un exerciţiu multinaţional la Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni

Primit pentru publicare: 23 mai 2016
Autor: Prof. Cristina CHIORESCU, Coordonator proiect
Publicat: 24 mai 2016
Editor: Olivian IVANICIUC, redactor al Rev. Luceafărul (Bt)

 

„Democracy”- un exerciţiu multinaţional  la Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni

   Olivian  In perioada 13-19 Mai 2016, la Liceul Teoretic „Dr Mihai Ciucă” s-a desfăşurat ultima reuniune transnaţională din cadrul proiectului Erasmus+ de parteneriat strategic între şcoli „Challenging Communication in a Committing Community„.

Liceul săvinean a fost gazdă primitoare pentru cei 25 de elevi şi 7 profesori ai şcolilor partenere din Polonia/ Gimnaziul nr. 6 din Koszalin, Turcia/ Şcoala Ibni Sina Anadolu Lisesy din Hatay şi Danemarca/ Şcoala Agerbaek.

Coordonarea activităţilor în această ultimă etapă de proiect a revenit echipei româneşti care a stabilit ca  temă principală democraţia, sub toate aspectele ei.

Pentru că dezbaterea este cel mai simplu dar şi cel mai eficient exerciţiu democratic, sub îndrumarea membrilor clubului de dezbateri din liceu, elevii participanţi s-au pregătit pentru concursul „Democratic Debates” organizat în ultima zi a reuniunii.

Deşi nici unul dintre ei nu a mai participat până atunci la o dezbatere iar pregătirea discursurilor în limba engleză a constituit ea însăşi o provocare, toţi membrii proiectului au fost foarte interesaţi de temele propuse pentru concurs. Prin urmare,  s-au documentat intens, au lucrat împreună în echipe multinaţionale  şi au participat la concurs cu entuziasm ceea ce a făcut ca acesta să fie un real succes.

Dealtfel,  majoritatea participanţilor din ţările partenere  şi-au exprimat interesul de a organiza şi în şcolile lor  asemenea concursuri în cadrul cărora să împărtăşească din experienţa acumulată în timpul reuniunii.

Pentru că documentarea în teren este fundamentală în confirmarea surselor scrise,  membrii proiectului  au fost primiţi şi de primarul orasului, dl Relu Tîrzioru, care le-a prezentat activitatea instituţiei şi a răspuns la toate întrebările adresate atât de elevi cât şi de profesori.

La finalul activităţii toţi cei implicaţi au descoperit cât de importantă este confruntarea de idei, cât de utilă şi benefică este comunicarea  şi cât de multe sunt aspectele vieţii care sunt de interes major pentru tineri, indiferent de ţara din care provin.

Olivian,Iavnciuc



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania