Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Tradiții şi obiceiuri din Moldova de Nord, în spectacol la Săveni

Primit pentru publicare: 23 dec. 2016
Autor: Cristina CHIORESCU
Publicat: 26 dec. 2016
Redactor ediție: Olivian IVANICIUC
Editor: Ion ISTRATE

 

Tradiții şi obiceiuri din Moldova de Nord

Spectacol la Săveni

Astăzi, 22 decembrie 2016, la Centrul Cultural din oraşul Săveni, județul Botoşani, s-a desfăşurat spectacolul “Tradiții şi obiceiuri din Moldova de Nord” în cadrul Proiectului Educațional cu acelaşi nume. Acesta a fost inițiat de LiceulTeoretic “Dr. Mihai Ciucă” Săveni (dir. FloricaNechifor) în parteneriat cu Şcoala gimnazială “Dimitrie Pompeiu” Broscăuți (dir. Iuliana Andreea Apostol) şi Şcoala gimnazială Nr. 1 Săveni (dir. Angelica Maticiuc). Elevii din cele trei şcoli au readus la viață tradițiile noastre din Nordul Moldovei, moştenite din moşi strămoşi pentru a fi preluate şi transmise următoarelor generații.

Publicul format din elevi, părinți, cadre didactice şi reprezentanți ai comunității locale s-a bucurat de primele semne ale venirii Sărbătorilor de iarnă vizionând o piesă de teatru în care elevii din Broscăuți povestesc Naşterea Domnului. A urmat o succesiune de colinde interpretate de membrii grupului vocal “Flori de mai” intercalate cu jocuri de căiuți dansate, pe rând, de elevii şcolilor implicate şi finalizate cu jocul caprei al elevilor săvineni. Elevii din Broscăuți au încheiat cu o urătură de belşug şi sănătate urmată de Sorcova cântată de toți elevii implicați în spectacol.

“Proiectulnostrureprezintă un izvor de bucurieşisatisfacție care creeazăcopiilor o stare de bunădispoziție, aceştiafiinddornicisă se impliceînastfel de activități,ştiindcămuncalorcontribuie la păstrareaşiprețuireaacestorcomoricedefinesc un popor” a afirmatunuldintrecoordonatoriiproiectului.

La succesul acestei manifestări şi-au adus contribuția membrii echipelor de proiect din şcolile partenere care au avu sprijinul Primăriei oraşului Săveni.

Doritorii se pot bucura de momente din spectacol precum şi de interviuri cu diferite persoane prezente vizionând materialul video realizat de membrii echipei “The European Newsroom” (proiect Erasmus+înderulare la liceulsăvinean) accesând linkul.

Articol scris de echipa “The European Newsroom” coordonată de prof. Cristina Chiorescu în colaborare cu prof. Alexandra Andriesei.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania