În ultimul timp a devenit din ce în ce mai insistentă întrebarea: „Cum să determinăm copiii să citească?” Ne-o pun părinţii, dar să recunoaştem că ne frământă şi pe noi cadrele didactice. Cu toţii ştim că pe lângă perioada de predare-învățare online, televizorul şi în ultimul timp, din ce în ce mai mult, jocurile pe calculator ocupă cea mai mare parte a timpului liber al elevilor. Concurenţa este puternică, dar noi, dascălii, sprijiniţi de părinţi trebuie să găsim cheile potrivite pentru a deschide porţile ferecate ale sufletelor copiilor care se îndepărtează de citit.
La sfârşitul unei lecţii de limba română, un elev din clasa mea, a II-a, m-a întrebat: „Ce carte pot să citesc, doamna învățătoare?”. Nu este singurul elev care întreabă. De fiecare dată astfel de întrebări mă impresionează plăcut şi mă fac datoare să îi ajut, să le dezvolt gustul pentru lectură.
Prin cele ce urmează, voi căuta să-mi expun punctul de vedere într-o problemă atât de importantă cum este lectura pentru elevi. (…)
Lectură completă la : https://edict.ro/dezvoltarea-gustului-pentru-citit-si-formarea-deprinderilor-de-lectura-in-invatamantul-primar/