Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Dorina Stoica-Bârlad și Alexandra –Alina Niculescu-Constanța, membre ale cenacului literar la distanță și unele din trofeele lor…

OPREAINPrimit pentru publicare: 21 aug. 2016
Autor: Ion N. OPREA
Redactor ediție: Olivian IVANICIUC
Editor: Ion ISTRATE

 

 

 

Dorina Stoica-Bârlad și Alexandra –Alina Niculescu-Constanța, membre ale cenacului literar la distanță și unele din trofeele lor…

Dorina Stoica din Bârlad este membră a Cenaclului nostru literar la distanță, ea este  autoarea unor eseuri publicate în cinci cărți – „Darul vieții: Dragostea”, „Dorul de-acasă” ,  „Viață, viață…”, „Nu uita…”,  „Dincoace…Dincolo…Respectul!”-,  față de cele zece-antologii apărute pe o temă dată, care se bucură de succes, ultima în pregătire, „Decaniada antologiilor – vis împlinit…”

Recent, despre doamna Stoica am primit o veste îmbucurătoare – la Festivalul concurs de poezie religioasă Credo organizat și desfășurat în județul Mureș, în zilele de 5-7 august 2016, cu aproape o sută de poeți, la Mănăstirea Lăpușna, 42 km. de Reghin, cu bisericuța de lemn datând din anul 1779, a participat și colega noastră. Găzduirea a avut loc în Castelul regal, situat la o latitudine de 815 metri din Munții Gurghiului, aparținând cândva regelui Fedinand și Carol al II-lea, ridicat în anii 1925-1926.

Trofeele au fost înmânate de președintele juriului de concurs, domnul Nicolae Băciuț, directorul revistei literare Vatra Veche, și secretarul concursului Sorina Blaj. La secțiunea volume, Marele Premiu a revenit pentru cartea Ochiul curat, editura PIM, Iași, 2015, doamnei Stoica Dorina- Bârlad-Vaslui, care a încântat participanții și cu o povestire personală: una din poeziile publicate în volumul acum premiat a fost preluată și publicată într-o carte religioasă de către niște fețe bisericești din colectivul unei redacții de gen, prezentată ca aparținând Părintelui Arsene Boca, pe seamă căruia se publică mult și multe.

Doamna nu este la primul succes. În august 2015, la ediția precedentă a câștigat un trofeu asemănător cu volumul de poezii Când nu te iubeam.

La buna organizare a Festivalului și-au dat concursul Direcția județeană pentru cultură Mureș, Biblioteca  municipală „Petru Maior” din Reghin, în parteneriat cu ASTRA Mureș, cotidianul Cuvântul liber, alte asociații și ONG-uri de profil, inclusiv Consiliul local și Primăria Ibănești, primar domnul Dumitru Dan Vasile.
                                                 *
Alexandra Alina Niculescu, Constanța, elevă, este și ea membră a cenaclului nostru, participantă cu eseuri la șase dintre cărțile noastre, aceleași ca Dorina Stoica, plus volumul „Singurătate”, Editura Pim, Iași, 2013, 338 de pagini.

Suntem bucuroși să vă anunțăm că Alexandra Alina Niculescu  a fost admisă în vară  la Universitatea OVIDIUS, Constanța, la Facultatea de Litere, Limba  Română și  Engleză cu media 10 şi la Facultatea de Jurnalism cu media 9.50.

Mulțumim d-lui Ion N. Oprea pentru aripa caldă cu care a ocrotit-o în paginile noastre precum și revistei Luceafărul- Botoșani care i-a acordat încredere publicându-i eseul Toposul slav în FRAȚII KARAMAZOV de Dostoievski, ne-a scris familia.

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania