Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Little London International Academy sau despre noua educație

Revista Luceafărul: Anul XIII, Nr. 6 (150), Iunie 2021
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE


Little London International Academy sau despre noua educație

Primit pentru publicare: 3 Iun 2021
Autor: Tudor PETCU, București
Publicat: 4 Iun. 2021
© Tudor Petcu, © Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE


Little London International Academy sau despre noua educație

Puține şcoli din România reuşesc să dea dovadă de adaptabilitate la noile vremuri pe care Aldous Huxley le-ar fi numit minunate prin natura lor de a fi.
Este clar că trăim în dimensiunea concretă a bruiajului acut ce caracterizează ritmul alert al societății contemporane, ceea ce înseamnă că mentalitățile se află într-o continuă schimbare. De fapt, schimbarea ar trebui să fie conceptul-cheie care să facă obiectul analizelor socio-culturale din zilele noastre, ținându-se cont de o realitate logică fundamentală: tot ceea ce exista se transformă. Implicit şi structura naturii umane se fasonează pe coordonatele de principiu ale fiecărei epoci în care ființează, iar dacă noi nu suntem capabili să ne asumăm acest adevăr, atunci totul va deveni ceea ce Nikolai Cernîşevski ar fi numit „visul ratat al unei nopți de vară”.
Toate aspectele menționate ar trebui să însuflețească inclusiv orizontul educațional şi, din fericire, există instituții de învățământ capabile să se integreze în noua eră educațională.
Printre aceste instituții îşi găseşte locul şi Little London International Academy, una dintre şcolile private de top din România, a cărei vocație este aceea de a valorifica potențialul în primul rând emoțional şi cognitiv al fiecărui elev.
Această şcoală la care cu profundă admirație fac referire conştientizează la modul real provocările pedagogice la care un profesor perfect integrat în dimensiunea sa de formator trebuie să răspundă. De aceea, se concentrează atât de bine înainte de toate asupra unicității personalității ce stă la baza manifestării celor ce aleg să devină elevi ai şcolii Littele London.
Cu alte cuvinte, şcoala Little London în sine reprezintă un concept principial al cărui obiectiv este acela de a forma conştiințe, nu roboți teleghidați de telecomanda încărcării informaționale exagerate.
Pe de altă parte, această şcoală, unică prin abordarea sa interdisciplinară încearcă să creeze pentru fiecare elev în parte un cadru favorabil propriei dezvoltări intelectuale şi interioare.
Nu aş exclude din această ecuație nici accentul care se pune asupra formării continue a celor ce îşi asumă statutul de profesor al şcolii Little London, întrucât abordarea socio-profesională a acestei unități de învățământ este aceea conform căreia educația este un proces care nu se întrerupe niciodată. De aceea, a fi profosor în cadrul şcolii Little London presupune suport moral permanent, precum şi încurajarea complementarității colegiale.
Prin urmare, pe baza a tot ceea ce s-a specificat avem de-a face cu o şcoală ce a înțeles demult valorile şi principiile schimbărilor de paradigmă care, indiferent de context, vor deveni părți integrante inclusiv ale noii educații care va trebui să fie capabilă să realizeze echilibrul necesar între socializarea clasică şi tentațiile tehnologiei.



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania