Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 17 → 2025

Membrii Cenaclului literar la distanță despre « Fragilitate » de Ion N. Oprea, Iași: Prof. Traian Nistiriuc-Ivanciu; Roman Scumpu, învățător pensionar;

 

Prof. Traian Nistiriuc-Ivanciu, Câmpulung-Moldovenesc

Inspirată expresia “Cuvinte pe verticală”, ea aparține  liderului nostru literar și unificator de idei și sentimente, domnului Ion N. Oprea, căruia îi mulțumesc  pe această cale pentru volumul  de versuri “Fragilitate”. Pentru că l-a scris trăindu-l și l-a trăit , citindu-l.
Sincere aprecieri și urări de sănătate și viață lungă, atât din partea mea, cât și a Aurorei Sârbu!
Prof. Traian Nistiriuc-Ivanciu, Câmpulung-Moldovenesc,
16 februarie 2016.

Roman Scumpu, învățător pensionar, Priponești-Galați

Roman ScumpuDomnule Oprea, mult stimat și  iubit consătean,

Mă alătur și eu, și de această dată, sutelor de admiratori ai vastei opere dedicată celor iubitori de  cultură. Nu vă consider un –supraom, dar vă consider OMUL pe care Creatorul L-a înzestrat cu o uimitoare “putere de muncă”, o muncă de Sisif, destinată să împrăștie lumina cunoașterii, într-o lume a “modernismului românesc” de astăzi – o lume a haosului, a minciunii, a urii, a rușinii, a decăderii morale. Mă gândesc că ultimul volum “Fragilitate” vine să explice  conținutul “modest” al versurilor–proză.  Nu vă faceți griji, Domnule Oprea, “Cuvinte pe verticală“, dacă nu au pretenția poeziei pure, sunt dacă nu sunt poezie, sunt proză-poezie, cu un bogat conținut de idei valoroase, încărcate de pitoresc și melancolie.
“Fragilitate” vine să ne surprindă cu alt gen de literatură, cu o nouă fațetă a personalității Dumneavoastră. Nu sunt eu în măsură să-mi permit să fac judecăți de valoare – cu privire la volumul “Fragilitate”, pot spune însă că (,) “Cuvinte pe verticală”, conțin idei valoroase – care  plac cititorului. Domnii din Uniunea Scriitorilor din România poate și zic: Lăsați-mă cu Liiceanu, Pleșu, Cărtărescu, ăștia care apar  doar câțiva într-un secol – să sprijinim  și scriitorii pușcăriași care scriu concis și cu o rapiditate de invidiat (?), scriitori care au apărut ca ciupercile  după ploaie… Nu doar scriitorii care scriu doar  câteva cărți de-a lungul vieții,  ci doar scriitorii care scriu 5-10 cărți științifice (?) în doar căteva luni. Și ce dacă au plagiat,  și ce dacă sunt pușcăriași și ce dacă au furat, și ce dacă ne  sfidează și ce dacă au jefuit țara că doar au avut de unde fura, că doar avem o țară bogată!!…
Stimate Domnule Oprea, dacă n-ați beneficiat de aprecierea  meritată a USR satisfacția aprecierii operei Dvs. de către marele public, eclipsează orice apreciere a celor datori să o facă.
Cu deosebită stimă,
Roman Scumpu, învățător pensionar,
Priponești-Galați, 17 februarie 2016.

Vasile Ghica, Tecuci

Ghica vasileVă mulțumesc mult pentru “Fragilitate” – o carte pe care am savurat-o într-o zi și o noapte. M-am regăsit în  multe dintre episoade. O carte pe care aș fi scris-o eu, pentru sufletul meu. Vă doresc multă sănătate și forță pentru  ascensiunea spre cele mai înalte piscuri ale nobilei îndeletniciri.
“Bună  seara, Bădie!
Felicitări!
Nu  bănuiam că ai o  forţă  lirică  atât  de  viguroasă  şi  că  în numai câteva  luni  poate  țâşni  un  volum   atât  de  proaspăt  şi  de  sensibil.
Am  deschis  volumul  la  întâmplare la  poezia Ajutorul, care  m-a  emoţionat  profund./Nu-mi  mai  pot  lua  gândurile  de  pe uliţele noastre, nu-i  uit  pe  bărbaţii  care  mi  se  păreau uriaşi  şi  modele de  ţinută  morală. Mă  tulbură teribil  acest  volum  excelent  şi, pentru  mine  imprevizibil.

Felicitări!
Am  şi  eu  o  veste  proaspătă, de trei  zile.
Mi-a  apărut  o  carte  la  Madrid.
Îţi  trimit  o  prezentare  scurtă  şi  coperta”, îmi scria Vasile Ghica din Tecuci, consătean, eu felicitâdu-l pentru succesele literare și în lumea internațională.
                                                    18 februarie 2016, h. 9,18 PM.

 



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2025 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania