Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

RECURS LA ÎNȚELEPCIUNE (3)

RECURS LA ÎNȚELEPCIUNE (3)

Adeseori ne-am întrebat de avem curajul de a ierta sau de a ne ierta. Ori de-am putea omite, prin gând, cu sacrificii, din înțelepciune, orice fugă neverosimilă din concret, orice refulare a limitărilor, orice slăbiciune neargumentată.

Iertarea poate reprezenta, individual sau colectiv, o formă a demnității și a spiritului elevat. Sau la fel de bine poate fi considerată definiția elocventă a moralității.

Și chiar de uneori considerăm că este greu și târziu pentru a dărui credit ireversibil, nu ne rămâne decât să ne întoarcem din când în când la valoarea umană pentru care iubirea poate avea și un nume – iertarea.

Neputincioși fiind, limitați, dar totuși într-atât de liberi pentru a răpi esențe, putem cuprinde iertarea, fie că e față de noi înșine ori de cei ce ne greșesc, voluntar sau nu, în cuvintele umile, în vorbele profunde ale celui ce-a iubit „ cu milă și cu groază”, lumina, pentru veșnicie, ADRIAN PĂUNESCU :

 ,,Tu să mă ierţi de tot ce mi se-ntâmplă,
Că port ninsori sau port noroi pe tâmplă,
Ai să mă ierţi că sunt labilitate,
Ai să mă ierţi de tot şi pentru toate.
 
Ai să mă ierţi în fiecare noapte
Şi-am să te mint în fiecare zi.
Şi cât putea-va sufletul să rabde
Cu cât îți voi greși te voi iubi. ”

 Citatele celebre, cugetările şi aforismele inserate în această rubrică de împroprietărire cu înţelepciune, o arhitectură a gândului, ,,o introducere în bunătatea timpului nostru”, vor face obiectul unui volum Sigla,Regal-Artpentru ,,minte, inimă şi învăţătură”, intitulat sugestiv ,,Recurs la înţelepciune sau manual pentru umanizarea pustiului”, care va fi editat într-o ediţie de colecţie pentru bibliofili sub egida ASOCIAŢIEI CULTURALE ,,REGAL D`ART”.

Lili BobuAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.576 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5