Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Regina Ana sau vocația blândeții ferme

Petcu,TudorPrimit pentru publicare: 13 aug. 2016
Autor: Tudor PETCU
Publicat: 13 aug. 2016
Editor: Ion ISTRATE

 

 

Regina Ana sau vocația blândeții ferme

 

rEGINA aNAAstăzi, 13 August 2016, ne luăm adio de la Regina Ana a României ca ființă pământeană, urmând ca ea să pășească pe un tărâm al eternității care sa îi răsplătească viața de luptă pe care conștient a ales-o încă de tânără în favoarea celorlalți. O zi tristă pentru România, care încet dar sigur învață să își redescopere adevărata istorie pe care alții au furat-o sau ascuns-o până nu demult.

Principesa Ana de Buorbon-Parma, devenită Regină a României, prin căsătoria sa cu Regele Mihai din 1948, a reprezentat cu siguranță o personalitate de excepție într-un context european extrem de agitat și întortocheat, în care a trebuit să se maturizeze înainte de vreme. Și într-adevăr, acest lucru s-a și întâmplat ca urmare a faptului că de la o vârstă fragedă a participat pe front alături de soldații francezi, nemaivorbind de grija permanentă pe care a purtat-o fraților ei.

Apoi, a ales să își unească destinele cu un Rege aflat în exil, alungat din propria lui țară prin deciziile luate la nivel planetar încă din 1945. Însă acest exil a reprezentat pentru Regele Mihai o adevărată iubire câștigată, chiar dacă a pierdut Regina Ana1o țară pe care a căutat să o slujească din toate puterile lui. Această iubire se numește Regina Ana care i-a fost alături soțului ei în cele mai dificile și obscure momente ale vieții sale, dându-i imboldul de a lupta mai ales pentru propria țară prin cele mai exemplare și frumoase mijloace.

De altfel, însăși Regina Ana și-a manifestat în permanență iubirea față de România și drapelul românesc, mărturisind la un moment dat că nimic nu îi produce o plăcere mai mare decât să privească steagul țării noastre indiferent de colțul de lume în care s-ar afla.

Evident, dragostea față de România i-a fost sporită în primul rând de viața de exil pe care trăit-o alături de Regele Mihai și de fapt aceasta este și caracteristica Reginei Ana, ce impresionează cel mai mult: iubirea necondiționată față de Regele Regina Ana2Mihai, care treptat a devenit o prietenie veșnică cu Regele Mihai, prin care amândoi au învins toate vicisitudinile istoriei.

Regina Ana, un om de excepție mânat de o forță morală impresionantă, o soție devotată, o mamă exemplară și, aș îndrăzni să spun, un soldat al armatei lui Hristos pe Pământ prin capacitatea ei de a lupta împotriva răului cu binele, iar nu cu ura. O personalitate regala marcată de puterea sacrificiului reglementată prin noblețea blândeții, de aceea Regina Ana poate fi identificată cu ceea ce am putea numi vocația blândeții ferme.

Dumnezeu s-o ocrotească și s-o primească în împărăția Sa iar eu, ca român și om, îi mulțumesc pentru faptul că a existat și pentru exemplul pe care l-a oferit.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.593 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2020 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5