Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  A murit scriitorul Dumitru K. Negoiță

  A murit scriitorul Dumitru K. Negoiță

   Așa cum ne anunță Opinia Buzăului,  a  urcat la Cer colegul nostru  publicistul Dumitru K. Negoiță, fondator al filialei buzoiene a Asociației „Liga Scriitorilor Români”, s-a stins din viață sâmbăta trecută, în ajunul Paștelui.

  Un neobosit om de litere ne-a părăsit! Dacă pot să apreciez ceva la el, sunt perseverența și dăruirea, cuvintele care-l caracterizează pe Dumitru K. Negoiță. Manifestarea sa în decursul vieții în slujba <cuvintelor> dedicate cu prisosință cititorilor săi, a făcut din Dumitru K. Negoiță un nume cu renume, recunoscut în lumea sa și nu numai.

  A fost un prieten apropiat al comunei Cernătești, unde de câte ori venea, o făcea cu bucurie și plăcerea de a se întâlni cu apropiați și cunoscuți, rude, copii și vârstnici. De câte ori s-a produs un eveniment cultural la Cernătești era nelipsit, apropiat de spiritul lui Ion Băieșu, de biblioteca ce-i poartă numele.

  Ne-a lăsat o bogată colecție de scrieri care-l caracterizează în demersul său literar. Iată ce spunea la o lansare a uneia din cărțile sale, la Muzeul Literaturii Române: <Micul țăran pe care de la 9 ani preocupările sale îl duc într-o altă direcție decât copilăria. E un fel de viață pe care o poți așeza și cataloga într-un mod neuitat dorului. Dorului de a avea bunic și de ce s-a întâmplat, trebuia mai întâi ca cineva să studieze atent ce putea fi în mintea acestui copil, acestui Mic țăran prin anii 1959>.

  Ultima sa carte, <O potecă spre fericire>, lansată anul trecut, face o sinteză filozofică a drumului unui om prin viața pe care a parcus-o cu demnitate și care a marcat treptele ei cu suișurile inerente progresului ființei umane”.

  Dumitru K Negoiță a participat la toate ședințele de alegeri din cadrul Ligii Scriitorilor Români fiind un președinte de filială active, ctitor de reviste. Ultima carte  primită de la dânsul a fost ”Orizontul din deal- Liga Scriitorilor și… povestea unei filiale-Jurnal de bord“, cu următoarea dedicație: ”Cu aleasă stimă LSR și domnului Președinte Al.Florin Țene, Buzău,20 august 2-18. “

  Regretăm profund dispariție talentatului scriitor, iar conducerea Ligii Scriitorilor transmite condoleanțe familiei.
  Dumnezeu să-l odihnească în pace și-n Dreapta Sa.

  Al.Florin Țene
  Președintele național al Ligii Scriitorilor

     Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Drept de autor © 2009-2022 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5