Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

CARMEN  TRANDAFIR : ”Încă ne este greu să acceptăm pierderea profesoarei și artistei Mihaela Runceanu”

CARMEN  TRANDAFIR : ”Încă ne este greu să acceptăm pierderea profesoarei și artistei Mihaela Runceanu”
__

IOAN  VASIU : – Ați obținut un premiu important la vârsta de 16 ani. Despre ce premiu este vorba și ce premii ați mai obținut în decursul anilor ?

CARMEN  TRANDAFIR : – Am obținut Premiul 1 pentru interpretare , la Festivalul de la Mamaia în anul 1991. Un alt premiu important obținut a fost Trofeul Festivalului  “Orfeul de Aur” din Bulgaria în anul 1993. Tot atunci am primit  și Premiul III pentru interpretarea unei piese bulgărești în limba engleză și, de asemenea, Premiul Special al Presei Bulgare.

 I.V. : – Ce amintiri aveți de la Școala Populară de Artă, clasa Mihaela Runceanu – Ionel Tudor ?

C.T. : – Să fiu elevă la clasa Mihaelei Runceanu – Ionel Tudor, a fost o imensă onoare. Acei ani petrecuți în sala de curs și de repetiții   și-au pus serios amprenta, au creat baza peste care mi-am construit profesia, atitudinea pe scenă și tehnica vocală. Mihaela a fost o profesoara desăvârșită, aspră când se cerea și blândă în afara orelor. A fost ca o mamă pentru noi, un om și un artist minunat pe care l-am iubit  și respectat foarte mult. Dispariția ei ne-a provocat suferință, pe care cu greu am dus-o. Încă ne este greu să acceptăm pierderea profesoarei și artistei Mihaela Runceanu.

 I.V. : – La un moment dat, când erați în plină glorie, ați renunțat la cariera artistică. De ce ?

C.T. : – Nu am renunțat, am făcut un pas în spate, am ales să stau cu fetița din clipa în care s-a născut până în primul an de gradiniță și chiar mai mult. Mi-am dorit să îi fiu alături în fiecare moment important  al primilor  ani de copilărie. Apoi, ușor… ușor mi-am reluat  activitatea. Toate au decurs firesc, așa cum am simțit  și nu regret nicio clipă alegerile făcute.

 I.V. : – În ultimul timp ați fost prezentă în câteva emisiuni de televiziune. Să înțelegem că ați revenit, ca artistă, spre bucuria celor care vă apreciază ?

C.T. : – Așa cum spuneam, las lucrurile să se întâmple fără mari planuri. În perioada pandemiei și de izolare, am lucrat. Am lucrat piese noi, am creat versuri, am înregistrat și am ieșit cu ele în promovare. De aici mi-a apărut și dorința de a scoate un album nou. Lucrez în prezent la noi piese și sper ca anul 2023 să fie anul lansării  acestui proiect.

 I.V. : – Sunteți căsătorită cu Emil Grădinescu, important jurnalist sportiv și împreună aveți o fiică minunată. Credeți că vă moștenește talentul ?

C.T. : – Îi place mult muzica. Foarte mult chiar. Cântă la pian, puțin și la chitară, are voce bună, ureche muzicală, are toate datele dacă   și-ar dori să urmeze serios acest drum. Acum nu știm care va fi alegerea ei, deocamdată e focusată pe școală.

 I.V. : – Ce proiecte aveți pentru viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat ?

C.T.: – Sper să îmi reușească, așa cum mi-am propus, realizarea albumului  și lansarea lui  anul viitor.

  I.V. : – La finalul acestui scurt interviu, ce mesaj doriți să le transmiteți  fanilor dumneavoastră ?

C.T. : – Le transmit să țină aproape de mine, de muzica mea, îi aștept în număr cât mai mare pe paginile mele de facebook Carmen Trandafir și Carmen Trandafir FanPage, pagina de instagram, canalul meu de youtube. Să fim sănătoși, veseli și buni unii cu ceilalți!                

                Interviu consemnat de Ioan Vasiu /UZPRAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania