Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Fișele revistei. Vasile Lefter, Focșani

 

Profesorul Vasile Lefter, publicist și prozator român, s-a născut în 1941, comuna Gugești, județul Vrancea1. A absolvit Facultatea de Filologie a Universității „Al. I. Cuza” din Iași în 1965 și a predat limba și literatura română în mai multe licee din județul Vrancea.2A fost unul dintre inițiatorii introducerii limbii spaniole ca disciplină opțională în învățământul preuniversitar3.

Vasile Lefter este autorul a șapte cărți, dintre care patru de publicistică și patru de proză.
În volumele sale de publicistică, abordează diverse teme de actualitate, de la probleme sociale și politice până la aspecte culturale și lingvistice, o expresie a talentului, cu care își revarsă o critică constructivă, folosind un stil alert și umoristic.

În volumele de proză, Vasile Lefter, își manifestă talentul de povestitor și creator de atmosferă. Cititorii sunt atrași de povestirile și romanele sale, cu o tematică diversă, de la realismul social, până la fantastic și horror: Frica vine din adâncuri (Agata, 2019); Doi metri sub pământ (Agata, 2020); Glasul din adâncNăluca (Agata, 2021)2. și Clinica de gheață, (Agata, 2022).

Pentru activitatea sa literară și publicistică, Vasile Lefter este apreciat și premiat cu distincții, printre care Premiul pentru publicistică al Filialei Vrancea a Uniunii Scriitorilor din România (2014) și Premiul pentru proză al Filialei Uniunii Scriitorilor din România (2020)2.

  • Surse:
    1.zaruldevrancea.ro;
    2.adevarul.ro
    3.luceafarul.net

Vasile IatiAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania