Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Ipotești, 18 mai 2013. Ziua Muzeelor

Ziua Muzeelor/Noaptea Muzeelor, 18 MAI 2013

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor și are loc întotdeauna pe 18 mai.

Evenimentul se află la a IX-a ediție, iar anul acesta data de  18 mai 2013 marchează o dublă sărbătoare: Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Muzeelor.
         În cadrul proiectului european Noaptea Muzeelor, care are drept scop descoperirea și conștientizarea valorilor culturale, sensibilizarea unui public larg în fața unui bogat și divers patrimoniu cultural, Memorialul IpoteştiCentrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” participă cu o tematică diversă pentru toate categoriile de public.
         Sâmbătă, 18 mai 2013, între orele 09.00 – 20.00, accesul publicului în spaţiile de vizitare ale Memorialului Ipoteşti este GRATUIT, acesta putând beneficia de ghidaje de specialitate din partea personalului acestei instituţii.

          Program Noaptea Muzeelor:

Ora 15.30 – sala de expozitie „Horia Bernea”
1.   Expoziția temporară „Colecţia de Artă LEON DĂNĂILĂ” – Muzeul „Acad. Leon Dănăilă” Darabani, judet Botoşani.

Cu scopul de a reflecta viaţa şi activitatea ştiinţifică a academicianului Leon Dănăilă, la Darabani funcţionează un muzeu dedicat distinsului doctor. Din impresionanta colecţie de artă plastică românească de la Muzeul „Acad. Leon Dănăilă” Darabani un număr de aproximativ 40 de tablouri vor fi expuse în sala „Horia Bernea„  unde  va avea loc şi vernisajul acestei  impresionante expoziţii.

Prin acest vernisaj Memorialul Ipoteşti ţine cont de sugestia Ministerului Culturii şi, implicit, de propunerea Domnului Secretar de Stat, Radu BOROIANU, şi anume aceea de a organiza expoziţii în parteneriate cu muzee şi colecţii din mediul rural sau care sunt gestionate de persoane private, încurajând şi contribuind astfel „la promovarea unui patrimoniu cultural mai puţin vizibil, ce nu beneficiază întotdeauna de cele mai bune condiţii de conservare, documentare şi expunere,dar care merită din plin valorizat”.

ORA 16.10– Muzeul „Mihai Eminescu”
2.   «Cu Eminescu …” înspre clipa ce ne schimbă…”»
–      Expoziţie realizată cu bunuri culturale din patrimoniul Memorialului Ipoteşti;  autor – Maria Casian, muzeograf memorialist.

ORA 17.00 – Amfiteatrul Laurenţiu Ulici
3.   Spectacolul de teatru „Bună seara, Domnule Eminescu” – spectacol susţinut de trupa de teatru „Alter” a Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” Botoşani, regia şi scenografia Silvia Răileanu, sunet Buinoschi Anda. Cu această piesă elevii din trupa „Alter” au participat la Festivalul de Teatru „AmFiTeatru”, ediţia a V-a, 2013, Botoşani.
                                                                                                                                  Întocmit,
                                                                                              Muzeograf relaţii publice,
                                                                                              Zaharescu Gianina                       
 

 

 

Pentru detalii suplimentare puteţi suna la telefon 0728129242, muzeograf Zaharescu Gianina.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania