Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR la Muzeul Național al Țăranului Român 14 mai 2022, între orele 18.00 – 22.00

NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR
la Muzeul Național al Țăranului Român
14 mai 2022, între orele 18.00 – 22.00

La Muzeul Național al Țăranului Român, de Noaptea Europeană a Muzeelor, sâmbătă, 14 mai 2022, vă așteptăm să vizitați șase expoziții temporare şi târgul de bere artizanală românească. Anul acesta, expoziția permanentă va fi închisă, deoarece clădirea monument istoric din Șoseaua Kiseleff nu a reintrat, încă, în funcțiune.
Program de vizitare de Noaptea Muzeelor: între orele 18.00 – 22.00 (ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator).
Intrarea este liberă.

EVENIMENTE:

TRADIȚIE CIRCULARĂ. Conectat la natură – la Sala Tancred Bănățeanu Performance & tur ghidat
Expoziția de artă contemporană pune la un loc artiști contemporani cu meșteri populari și descrie modalitățile prin care patrimoniul imaterial devine resursă în crearea unui viitor durabil.

JUST MIRELA – Sala Irina Nicolau Expoziție de artă vizuală, pictură, video-mapping de Mirela Trăistaru
Expoziția de pictură şi video-mapping ilustrează activitatea artistică ajunsă la maturitate și surprinde traseul de la primele semne și desene, până la pictură, instalații, obiecte, performance de body-painting, toate cusute într-o poveste.

CEREMONIALE – Sala Noua Galerie Expoziție cu scop caritabil în beneficiul Societății Naționale de Cruce Roșie din România.
Viața este un ceremonial de când ne naștem, pană plecăm de pe acest pământ. Expoziția oferă publicului posibilitatea de a cunoaște elemente din bogata cultură națională şi internațională ce reprezintă ceremoniile din viața cotidiană.

SERAFIM – Sala Acvariu Expoziție de Pictură de Andreea Măiastra Aron
Lucrările sunt în tehnica acuarelă pe hârtie și pictură în acrilic pe pânză. Ineditul acestei expoziții este abordarea simbolului ortodox al Serafimilor, îngeri cu 6 perechi de aripi, într-o manieră ludică, aproape de ilustrația de carte pentru copii, în culori foarte aprinse și vii, pentru a îi aduce mai aproape de sufletele și inimile noastre.

CERUL – Sala Media Expoziție de fotografie de Andrei Vlădeanu
Închis, deschis. Rece, cald. Liniștit sau agitat. Culorile și formele proiectate regulat pe cer fac parte din viața noastră, iar acest spectacol vizual cotidian trăiește practic cu noi. Andrei Vlădeanu propune o expoziție de pictură intitulată CERUL. Îngrijorare și speranță.

PASTILA ROZ – Things to a void in a black hole vacation – MNŢRplusC
Cum arată o vacanță care durează doar o zi, dar ziua nu se termină niciodată? Pastila Roz propune o incursiune metaforică printr-o instalație sculpturală luminoasă, o excursie care invită la reflecție asupra locului din care nu ne vom mai putea întoarce niciodată.

Târgul de bere artizanală românească / Local craft beer fairAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania