Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Academia Hiperboreană, la prima activitate științifică

Academia BoreanaACADEMIA HIPERBOREANA BOTOSANI

Luni, 19 mai 2014, începând cu ora 18

„ Sensuri ale Valorilor ”

Dezbaterea se va desfășura în manieră liberă, în cerc închis (fără public), în sala Fondului Documentar Eminescu al Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” Botoșani, (Calea Națională nr. 64) și va fi moderată de către  prof. dr. CIPRIAN ȘOPTICĂ.

Cu același prilej va avea loc și o prezentare în avanpremieră a volumului Gândirea dogmatică în gnoseologia lui Lucian Blaga, autor Ciprian Șoptică, realizată de către domnul profesor PetruțPârvescu.

Fondatorii Academiei Hiperboreene și invitații, prin intervenții, vor încerca o definire cât mai cuprinzătoare a termenului de valoare, o clasificare a sensurilor acestuia și extragerea unei liste de valori cât mai larg acceptate…,  eventual universal valabile, cu scopul de a contura o ierarhie sau o tablă de valori, care să ne individualizeze în ansamblul civilizațiilor umane.

O posibilă finalitate s-ar putea atinge și prin luarea în seamă a opiniilor și sugestiilor care vor fi primite la adresa menționată, dacă tema pusă în discuție  va trezi interes și atracție, încât membrii fondatori și invitații să o transpună într-o formă oratorică  adecvată receptării de către publicul larg (discurs, conferință, dezbatere), pe care Academia să o promoveze ca atare.

Perspectivele de argumentare pot fi științifice (filosofice, istorice, biologice), profesionale (educative, psihologice, estetice),  sau pur si simplu umane (umaniste) o perspectivă a omului de rând.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania