Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Acordarea Premiului Național de Poezie ,,Mihai Eminescu” – Opera Omnia, sub marcă înregistrată

____
În sfârșit, altfel gândită procedura și criteriile de jurizare pentru acordarea Premiului Național de Poezie ,,Mihai Eminescu” – Opera Omnia; stabilirea componenței Juriului de Acordare, pentru a evita penibilul care și-a făcut loc în ultimii ani.

Astăzi, un Proiect de hotărâre la inițiativa Primarului Botoșanilor – Cosmin ANDREI, în Consiliul Local, dacă va fi aprobat, va stabili noi reguli, privind oragnizarea și desfășurarea Zilelor Eminescu – 15 Ianuarie 2023.

Pentru informare accesați linkul : https://primariabt.ro/storage/2020/07/p1_10.01.2023.pdf

  1. Organizatorul Zilelor Eminescu va fi Municipiul Botoșani.
  2. Se vor abroga hotărârile Consiliului Local care, prin conținutul lor, delegau organizarea Zilelor Eminescu unor persoane și unui ONG.
  3. Premiului Național de Poezie ,,Mihai Eminescu” – Opera Omnia se va acorda unui poet român în viață.
  4. Premiul se va decerna în ziua de 15 Ianuarie, ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, într-un spectacol de gală pe scena Teatrului ,,Mihai Eminescu” Botoșani, numai în prezența poetului desemnat de juriu.
  5. Juriul, pentru Acordarea Premiului Național de Poezie ,,Mihai Eminescu” – Opera Omnia, va fi format din cinci sau șapte personalități marcante ale literaturii române, profesori și critici literari.
  6. Nominalizările poeților, care vor intra în procedura de jurizare în vederea desemnării poetului laureat, vor fi făcute de organizator – Municipiul Botoșani – prin sondanje în diverse medii sociale și culturale, selectând cinci sau șapte poeți, care vor fi comunicate juriului.
  7. Laureatul desemnat va primi în cadrul galei o diplomă unicat, o coroniță cu lauri, un premiu de 25.000 lei și diploma cu Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani, în baza unei Hotărâri a Consiliului Local.


Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania