Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Călătorii geodezice , Franţa, astăzi despre Iubiri prezidențiale

ROMÂNIA ÎN ANUL MARII UNIRI – C[entum]
Revista Luceafărul (Bt), Anul – X
Primit pentru publicare: 12 Aug. 2018
Autor: Constantin NIȚU, General de brigadă (r.), prof. univ. dr. ing. Constantin NIȚU,
Cenaclul la distanță
Publicat: 12 Aug. 2018
Editor: Ion ISTRATE

 

Călătorii geodezice , Franţa, astăzi despre Iubiri prezidențiale

 

     Atracția pentru femei frumoase era punctul comun al lui de Gaulle și Petain, care au condus Franța. Mareșalul Petain, primul comandant al lui De Gaule, a condus Franța ocupată de trupele naziste. De generalul De Gaule  au fost create glume pe seama asemănării celor doi ofițeri, tânărul general De Gaule și mareșalul Pétain.

          Că Petain, chipeș ofițer, avea o înclinare disproporționată și prea    evidentă pentru femei reiese nu numai din bârfe, dar și din „dosarul de cadre”, care, vreți sau nu vreți, e oglinda activității oricărui ofițer, din orice armată medievală, capitalistă, socialistă sau globalistă! Din relațiile „turnate” avea să-l coste chiar promovarea. A fost foarte nepopulară, la momentul respectiv, aventura lui cu o femeie căsătorită (cu care s-a căsătorit după mult timp). Toată lumea era de acord că Petain tremura la apariția unui jupon și își pierdea orice bun simț. Dar nici ele nu se învârteau degeaba pe lângă el. Tânărul ofițer era bine făcut, elegant, inteligent! Nu scriem mai mult despre Petain.

                Căpitanul De Gaule, deja decorat cu Legiunea de Onoare, s-a căsătorit cu Yvonne, o damă frumoasă și respectabilă. Dar chiar căsătorit, nu s-a dat înlături de la unele aventuri. Se spune că ar fi avut câțiva ani o amantă, Marianne, plus o aventură de câteva luni cu o cameristă de hotel (precum acel șef francez de pe la FMI). Alte informații „nu au transpirat”!

             Președintele de „hăis” Francois Mitterand, adică de stânga, a continuat obiceiurile curții Franței, dar „pe blat”, fără să știe vulgul. O dovedesc cele„1218 Scrisori către Anne”, publicate la Gallimard. Autorul lor este marele președinte al Franței, de la a cărui naștere s-au împlinit o sută de ani la 26 octombrie 1996. 33 de ani de iubire secretă între un președinte de țară (căsătorit și tată a doi copii) cu o femeie mai tânără ca el cu 27 de ani și care i-a fost alături, oficial, doar la ceremonia de înmormântare. Nu, nu este un film. Este realitatea anilor 1963-1996, în care Mitterrand și Anne Pingeot, muzeograf, s-au iubit, au suferit, au trăit și au adus-o pe lume pe fiica lor Mazarine, astăzi o celebră scriitoare în țara ei.Când s-au cunoscut, Anne avea 20 de ani, iar el 47, era deja căsătorit și deputat în Assemblée Nationale. A fost cel mai bine păzit secret al Franței și niciun ziar sau vreo revistă, chiar dacă a deținut atât informația, cât și fotografii relevante cu cei doi, nu a publicat vreun rând până când Mitterrand, știind că sfârșitul îi este aproape, n-a mai făcut nimic să împiedice publicarea, pentru prima dată, a fotografiilor în care apărea împreună cu Mazarine, în 1994, în revista Paris Match. Scrisorile către Anne arată o dimensiune mai puțin cunoscută a celui pe care oamenii îl asociau cu un sfinx al politicii mari și care a repoziționat Franța, la nivel cultural și militar, drept un jucător important pe scena internațională. Arată un Mitterrand îndrăgostit, disperat, sensibil, romantic, un Mitterrand făcând tăieturi din ziare și reviste cu subiectele și comentariile care ar fi putut-o interesa pe Anne pentru cariera ei de muzeograf, un Mitterrand incapabil să se despartă de femeia iubită nici din rațiuni de stat… „Am nevoie de dumneavoastră pentru a vă împărtăși toate gândurile mele, tot ceea ce fac, am nevoie să pot alerga la dumneavoastră în orice moment”, scrie Mitterrand în 13 aprilie 1964.

         Mitterand și amanta secretă
          În luptele sale politice, în cursele sale prezidențiale, pierdute și mai apoi câștigate, poate și în ura față de Ceaușescu și stima pentru unguri, Mitterrand este animat de un singur gând și de o singură forță: Anne. „Cu dumneavoastră nutresc sentimente despre care n-am știut vreodată că există!” și nu are decât o singură dorință, „aceea de a servi, la rândul meu, vieții dumneavoastră!”.
Restul îl aflați din scrisori…

            Președintele Macron
        Și a venit vremea celui mai tânăr președinte, de 39 de ani, Emmanuel Macron, căsătorit cu o doamnă de 63 de ani, fosta lui profesoară, Brigitte (Trogneux).

Cuplul prezidențial – Emmanuel și Brigitte
                Povestea lor de dragoste este reală și interesantă. Brigitte Macron este piatra de temelie a vieții personale și politice a noului șef de stat, și intenționează să rămână așa. Începutul e simplu. Doamna cu 24 de ani mai în vârstă, era profesoară de franceză. Lui i-a fost doar profesoară de teatru la o școală privată din Amiens, fondată de iezuiți. El era elev de liceu când s-a îndrăgostit de ea. Era căsătorită și avea trei copii. A divorțat și s-au căsătorit.Acum este deja bunică a șapte nepoți. Cu Emmanuel nu are copii. AICI puteți vedea un dans al lor din tinerețe! Tinerețea lui!
        Pe seama lor francezii fac multe glume referitoare la diferența de vârstă,mai ales pentru viitoarele alegeri prezidențiale din 2022, când Brigitte va fi de 68 de ani, fiind un handicap pentru cel care va avea atunci doar 44 de ani. Vor vedea cei care vor apuca evenimentul. După ce Donald Trump a câștigat alegerile din SUA, cu o soție mult mai tânără, mucaliții n-au avut altă treabă și cu folosirea aplicației photoshop au schimbat locul soțiilor, numind imaginea „schimburi comerciale de troc franco-americane”, publicând rezultatul pe rețelele de socializare.
Noi îi reamintim baronului de Teleorman și Irinei sale că „aceasta nu e o defăimare”, politicienii defăimându-se singuri (theirself).

             Data următoare tot legat de Franţa, poate ceva despre telegerie, tot despre viaţa personală, mai altfel…
12 august 2018



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania