Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Cartea scriitorului român. Ionuț CARAGEA, „M-am născut pe Google”, Iași: Fides – 2020

Revista Luceafărul: Anul XIII, Nr.1 (145), Ianuarie 2021
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE


Cartea scriitorului român. Ionuț CARAGEA, „M-am născut pe Google”, Iași: Fides – 2020

Primit pentru publicare: 31 Ian. 2021
Autor: Ion ISTRATE
Publicat: 31 Ian. 2021
© Ion Istrate, ©Ionuț Caragea, © Revista Luceafărul


 

Cartea scriitorului român. Ionuț CARAGEA, „M-am născut pe Google”, Iași: Fides – 2021

Ionuț CARAGEA, prietenul revistei Luceafărul, bilingvul scriitor – Română și Franceză -, ne-a trimis cea mai recentă carte a domniei sale apărută la Editura Fides din Iași.

„M-am născut pe Google”, o antologia de 760 de pagini, în care descoperim o selecție de 518 poeme și 1161 de citate și aforisme scrise în perioada 2006-2021. Cartea, în formatul academic (B5), se arată într-o condiție grafică deosebită, o muncă atentă a editorului Dumitru Scorțanu, care este și directorul acestei edituri. Coperta, o excelentă artă, o concepție și execuție grafică prin stilizarea de către autor, Ionuț Caragea, a ilustrației „Ascension-Ghost Constellation“, de Tiberius Viris.
Găsesc de cuviință să informăm cititorii că pot face rost de cest volum, direct de la editură sau de la autor, folosind datele de contact:
 editura_fides@yahoo.fr  sau ionut.caragea@gmail.com.
Cartea poate fi văzută și lecturată în formatul .pdf, pe site-ul oficial al autorului: https://www.ionutcaragea.ro/poezie_files/romana_files/Antologia%20M-am%20nascut%20pe%20Google.html

Ionuț Caragea s-a născut pe 12 aprilie 1975 la Constanța. Este poet, prozator, critic, editor, autor de aforisme și promotor cultural. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, cofondator şi vicepreședinte al Asociației Scriitorilor de Limbă Română din Québec, membru al Societății Poeților Francezi, membru al Societății Poeților și Artiștilor din Franța etc. Deține numeroase premii naționale sau internaționale pentru poezie, aforisme, critică literară și proză scurtă. Cărțile sale de poezie au fost premiate de mai multe ori de Societatea Poeților Francezi și de Societatea Poeților și Artiștilor din Franța. Academicianul Giovanni Dotoli, una dintre personalitățile marcante ale Francofoniei, consideră că Ionuț Caragea este un poet care onorează România și literatura europeană.

A publicat peste 50 de cărți. Este considerat de critica literară românească unul dintre liderii generației poetice douămiiste, unii critici considerându-l chiar liderul de necontestat al acestei generații. Totodată, este apreciat ca unul dintre cei mai atipici și originali scriitori de care dispune în prezent România. Criticul Theodor Codreanu consideră că Ionuț Caragea este unul dintre cei mai înzestrați creatori ai ultimelor generații și cel mai important poet al anaforei din lirica românească de azi.Biografia detaliată: www.ionutcaragea.ro sau Wikipedia.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania