Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Concertul prepascal extraordinar al Coralei bărbătești ortodoxe „Armonia” de la Constanța 

  • Joi, 11 aprilie, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” din Botoșani a avut loc un regal muzical prepascal, susținut de Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” din Constanța. Concertul extraordinar a purtat numele de „La umbra crucii Tale”, având în mod real menirea de a aduce publicul mai aproape de atmosfera de sărbătoare, de patimile și suferința Mântuitorului nostru, dar și de bucuria Învierii. Atmosfera a readus în inimi nădejdea că România mai înseamnă ceva, că mai avem valori, tradiții, spiritualitate, identitate, pe care avem datoria sfântă să le păstrăm pentru generațiile ce vor veni.
  • Sute de botoșăneni au fost prezenți, încântați să se întâlnească cu membri binecunoscutei corale de la Constanța, înființată la inițiativa Părintelui Arhidiacon Lector Universitar Doctor Ion Iulian Dumitru, astăzi dirijor al Coralei, și cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Ahiepiscopul Tomisului. Corala derulează, încă din anul 2004, proiecte și programe muzical-artistice menite să evidențieze melosul autohton păstrător al adevăratelor valori spirituale specifice poporului român. Prin prezența ei la cele mai importante Olimpiade Corale Mondiale, a reprezentat Romania și Biserica Ortodoxă Română, fiind într-o ascensiune de neegalat pe treptele excelenței până la obținerea trofeului suprem, de “CAMPIONI MONDIALI – CEL MAI BUN COR BĂRBATESC DIN LUME”, WORLD CHOIR GAMES, RIGA – LETONIA, 2014.
  • Printre lucrările ce i-au impresionat pe botoșăneni ieri seară s-au numărat: „Te slăvesc pe Tine, Părinte” (Pascal Bentoiu), „Cămara Ta, Mântuitorule”, creație a compozitorului Ioan D. Chirescu și „Doamne, buzele mele” (Ioan Popescu Runcu), alături de alte lucrări muzicale și pricesne.
  • În deschidere a urcat pe scenă Loredana Călin, cunoscută publicului botoșanean în calitate de interpretă de muzică populară, solistă în cadrul Orchestrei Populare „Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă”, susținând de această dată un microrecital de pricesne. Evenimentul a fost prezentat de Bogdan Cărăușu, activist civic implicat în evenimentele păstrătoare de tradiții și promotoare de cultură românească.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania