Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Cu şfichiuşoru`. Pustiu nemţesc

Primit pentru publicare: 10 oct.2015
Autor: Ion ISTRATE
Publicat: 10 oct.2015

Cu şfichiuşoru`

Pustiu nemţesc

Pe la ora mijlocului de zi, ies din Curtea veche şi nici urmă de mitocan. Trec colţul evreiesc, ajung în dreptul Poetului, poposesc, şterg praful învechit de pe mantia coclită, fac un pas înapoi cu faţa spre a ceea ce-am văzut, mă întorc şi nici urmă de mocofan. Niciunde şi nicicând, pustiu de-adevăratelea.

Ies din pustiul fără suflete şi mă întâlnesc cu un vajnic poet, cu plete ce-i curg spre brâu. El, poetul cu care m-am întâlnit, este vechi recunoscut cu talent în vers, membru primit cu cotizaţie în USR. Ne schimbăm amabilităţi, că de câtă vreme nu ne văzuserăm, şi zice că m-a căutat pe la redacţie şi nu a avut norocul să-mi propună să aducă poeme noi pentru a fi publicate. Cum nu a mai fost publicat la noi, în Luceafărul(Bt), exclamativ îi propun să-i încludem materialul sub genericul ,,haec primum hostium”. O, nu bătrâne, nu, îmi zice, eu nu ştiu nemţeşte.
L-am lăsat să se dumerească, evaluându-şi doxa…Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.593 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2020 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5