Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Cultură și prietenie la Biblioteca Județeană din Vâlcea

În cadrul Taberei prieteniei literare – *De Amiciția*, ediția 2023 de la Olănești, tabără organizată de inimoasa cu sufletul mare, plin de iubire și frumos: coordonator, poet, jurnalist și promotorul acestei tabere doamna Mariana Moga, la invitația distinsei doamne Zenovia Zamfir, reprezentanta bibliotecii și a ligii scriitorilor, jurnalista și moderatorul acestei minunate întâlniri de înălțare sufletească, am participat la Biblioteca *Antim Ivireanul,* din Râmnicu Vâlcea, unde a avut loc un eveniment literar-cultural de înalță ținută .Tot acolo a avut loc și întâlnirea cu Liga Scriitorilor Români, filiala Vâlcea. La acest eveniment, au mai fost prezenți scriitori din zona Vâlcea, scriitori de la Societatea Culturală Anton Pann și jurnaliști.

  • Cuvinte de întâmpinare și bun venit, au fost rostite de către părintele Nicolae State, doamnele Zenovia Zamfir, Marinela Belu- Capșa și Luci Trușcă, reprezentantele Ligii Scriitorilor. Apoi, doamna prof.dr. și critic literar Maria Vaida de la Cluj, a susținut Conferința ,,Cantemir-300″, Dinastia Cantemirilor.
  • Toți scriitorii taberei am primit din partea Ligii Scriitorilor, Diplome de Excelență, în semn de apreciere și prețuire pentru activitatea desfășurată în domeniul literaturii și culturii române.
  • În cadrul acestui eveniment, ne-am bucurat foarte mult și de prezența Domnilor George Călin, Ambasador Cultural la Convenția ONU de la Geneva, Președintele Societății Culturale Apollon și domnul Nicolae Cismaru, poet și președintele Asociației Culturală -Anton Pann, din Râmnicu Vâlcea. 
  • Un alt eveniment cultural de măreție sufletească a fost vizita casei unde a locuit o perioadă poetul și rapsodul Anton Pann, continuând cu vizita la – Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie.
  • Mulțumiri și prețuire, domnilor Petre Cichirdan și Ovidiu Cristian Dinică pentru revistele: Cultura Vâlceană, Povestea Vorbii și Forum Vâlcean, dar și domnilor Pandele Jianu și Martin Marian, care ne-au cântat și încântat cu minunatele lor voci.
  • De asemenea alături de celelalte: Cupe, plachete și diplome naționale și internaționale, am adăugat și cea de-a treia medalie primită din partea organizatoarei taberei Mariana Moga.
  • Doamne, îți mulțumesc pentru această viață, pe care mi-ai dat-o, dar și pentru sufletele frumoase întâlnite cu această ocazie.
  • Motiv pentru care vreau să menționez că: recunoștiința și mulțumirile sunt firești, dar au o mare valoare, sunt de *Aur*. Scriitorul și dramaturgul Lope de Vega spunea: „Mulțumirile nu sălășluiesc în aur, însă aurul în mulțumiri, da”.

Dana Mihaela ChioariuAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania